Zorgen voor schone ramen huis

Een huis met veel lichtinval is erg mooi: het zet een goede sfeer voor gasten, maar zorgt er ook voor dat jij wanneer je alleen bent heerlijk kunt ontspannen. Hiervoor is het wel heel belangrijk dat jouw ramen goed schoon zijn. Niet het leukste taakje, maar wel één waar je enorm veel voor terugkrijgt als je het regelmatig uitvoert. We geven je drie tips waarmee jij eenvoudig dit stijlvolle gevoel weet vast te houden!

Belangrijkste punten eerst

Wanneer jij glas op elke verdieping hebt, heb je met ramen lappen een enorme taak om uit te voeren. Gelukkig hoeft dit niet allemaal in één keer: om ervoor te zorgen dat je niet de hele dag aan het lappen bent, raden we aan te beginnen met de belangrijkste ramen. Hiermee bedoelen we de ramen die gasten te zien krijgen wanneer ze op bezoek komen. Je wilt ervoor zorgen dat de ramen rondom je woonkamer en keuken in elk geval schoon zijn, zodat gasten geen negatieve indruk van je krijgen.

Muziek op

Is ramen lappen écht een taak waar jij enorm tegenop kijkt, dan moet je er alles aan doen om deze taak zo leuk mogelijk te maken. Dit is op verschillende manieren te doen, maar we beginnen bij de sfeer. Tijdens het ramen lappen ben je in principe alleen, waardoor je weinig tot geen vermaak hebt. Een podcast is een goede oplossing, maar goede muziek is misschien nog wel veel beter. Jij kunt lekker meezingen en raakt helemaal in een goed humeur, waardoor deze huishoudelijke taak niet langer moeite kost.

Werk veilig

Als jij ook je ramen op bovenverdiepingen moet lappen, dan kan ramen lappen ook maar eens een gevaarlijke bezigheid worden. Je kunt vallen terwijl je het hoogste puntje probeert te bereiken, waarna je je flink kun bezeren. Bekijk het assortiment telescoopladders van Aldorr eens! Hier vind je een handige tool die jou helpt veilig te werken, ook op de hogere punten. Deze ladder is hoog, stevig en eenvoudig op te bergen: perfect voor het ramenlappen dus!

Door deze drie tips in acht te houden zorg jij ervoor dat je jarenlang van je glas kunt blijven genieten!