kies perfecte boxspring

Als je op zoek bent naar een nieuw bed, is een boxspring een hele goede keuze. Dit beddensoort is niet voor niets zo populair de laatste tijd! Door het dikke matras en de ledikant met veren geniet je van optimaal comfort. Bovendien zijn er op het gebied van boxsprings eindeloos veel mogelijkheden. Je kunt het luxe bed dus helemaal aanpassen naar jouw persoonlijke wensen. In dit artikel lees je hoe je het perfecte boxspring bed kunt vinden.

Ga voor een boxspring op maat

De eerste tip is om te kiezen voor een boxspring op maat. Dat wil zeggen dat je het bed helemaal zelf samenstelt. Van de kleur en het formaat tot het type matras. Op deze manier kan de boxspring echt aan alle wensen voldoen. Maak bijvoorbeeld gebruik van de handige configurator van beddenwinkel Silvano. Dit is een 3D ontwerp tool waarin je stap voor stap jouw perfecte boxspring samenstelt. Bij iedere keuze krijg je direct een overzicht van de verschillende prijzen, zodat je aan het einde niet voor verrassingen komt te staan. Op de onderstaande afbeelding zie je de Superia boxspring van Silvano die is samengesteld door middel van de configurator.

boxspring

Bepaal het juiste formaat

Hoewel een bed met een standaard formaat vaak al prima is, is het zeker de moeite waard om je te verdiepen in alle andere mogelijkheden. Wist je bijvoorbeeld dat er ook extra lange bedden zijn van 210 of zelfs 220 centimeter lang? Of smalle tweepersoonsbedden van 140 of 160 centimeter breed? Ideaal als je ruimte wil besparen in een kleine slaapkamer.

Kies een geschikt matras en een topper

Het perfecte matras is voor iedereen anders. De een houdt van een zacht schuimmatras en de ander geeft de voorkeur aan pocketveren met extra ondersteuning. Hetzelfde geldt voor de verschillende soorten matrastoppers. Omdat deze voorkeuren zo persoonlijk zijn, raden we aan om de matrassen en toppers uit te proberen in een showroom. Is dat niet mogelijk? Vraag dan online om persoonlijk advies.

Bekijk de verschillende kleuren en materialen

Kijk bovendien goed naar de stijl van je slaapkamer. Welk bed zou hier het beste bij passen? Een stoer bed met (nep)leren bekleding en zwarte poten? Of juist een beige ledikant met een chic hoofdbord? Bij een boxspring op maat zijn de keuzes voor kleuren en materialen eindeloos.

Verdiep je in de extra’s

Wil je het plaatje helemaal compleet maken? Kies dan voor bijpassende nachtkastjes, een dekenkist met dezelfde stoffering als het bed of een matras hoeslaken en topper hoeslaken in dezelfde kleur.