Gebruik spiegels als decoratie object

Het gebruik van spiegels in je interieur wordt steeds populairder. Niet alleen omdat influencers in kleine appartementen in Amsterdam hun woning groter willen laten lijken, maar ook omdat het voor extra licht in huis kan zorgen. Daarnaast zijn er tal van soorten, formaten en vormen spiegels te koop, waardoor er voor ieder wel wat wils te vinden is. Op de volgende manieren kun jij spiegels gebruiken als decoratie in je woning.

Tegenover ramen

Wanneer je je spiegels tegenover ramen hangt, lijkt niet alleen de ruimte groter maar ook een stuk lichter. Dit komt omdat de ruimte en het licht van buiten weerkaatst worden. Heb jij dus een kleine slaapkamer of woonkamer? Ga dan met spiegels te werk om de ruimte optisch te vergroten. Je kunt kiezen voor een grote spiegel die je van de grond tot aan het plafond kunt neerzetten – wat voornamelijk in de slaapkamer/kledingkamer handig is – of voor enkele spiegels op verschillende muren.

Gallery wall

Ken je het concept van de gallery wall? Dit is een manier om meerdere fotolijsten op te hangen op één muur, als een soort kunstgalerie. De truc is om verschillende vormen of formaten bij elkaar te hangen, zodat het een geheel wordt. Dit kun je uiteraard ook heel gemakkelijk met spiegels doen. Kies dus verschillende groottes uit en leg ze eerst eens op de grond allemaal bij elkaar. Heb je specifieke wensen qua spiegels? Dan kun je kijken of je spiegels op maat kunt bestellen. Nu kun je nog schuiven, passen en meten hoe je ze het liefst wilt ophangen. Wanneer je tevreden bent met de samenstelling kun je de spiegels een voor een ophangen.

In de badkamer

In de badkamer kun je misschien niet heel veel decoreren, aangezien het een vochtige omgeving is die vaak niet ontzettend veel ruimte bevat. Toch kun je met de praktische benodigdheden ook een heel eind komen! Denk bijvoorbeeld eens aan wat voor spiegel je ophangt in de badkamer. Je kunt kiezen voor een badkamerspiegel met mooie ledverlichting aan de achterkant, zodat de muur erachter mooi verlicht wordt. Zo geef je de spiegel en de ruimte wat meer dimensie.

Kortom, er zijn meerdere manieren om spiegels als decoratieobject te gebruiken. Zelfs wanneer de spiegels eigenlijk een praktische functie hebben, zoals bij de badkamer, kun je deze decoratief inzetten. Zoek bijvoorbeeld eens op Pinterest naar spiegels en je krijgt niet alleen duizenden ideeën hoe je deze mooi kunt ophangen, maar ook wat voor soort spiegels je ruimte complimenteren.