zit jij wel comfortabel aan je eettafel

We zitten meer thuis dan ooit, dus een goede eetkamerstoel is dan wel zo prettig. En na de bank zijn de eetkamerstoelen over het algemeen de meest gebruikte zitmeubelen. Maar waar moet je nou op letten bij de aanschaf van nieuwe eetkamerstoelen? Stel je zelf onderstaande vragen en je bent al een heel stuk verder!

Passen de stoelen bij de tafel? – deel 1

Belangrijk aandachtspunt bij de aanschaf van nieuwe eetkamerstoelen is natuurlijk dat ze passen bij de rest van je interieur en met name bij je eettafel. Heb je bijvoorbeeld een moderne inrichting, of een meer landelijk interieur? En van welk materiaal is je eettafel? Wat voor kleuren passen bij elkaar? Stel je deze vragen voordat je begint aan je zoektocht. Daarmee verklein je je zoekgebied en weet je zeker dat de nieuwe eetkamerstoelen goed staan bij je eettafel.

Passen de stoelen bij de tafel? – deel 2

Deel 2? Ja, deel 2! Het moet namelijk ook létterlijk passen bij je tafel. Dus kun je de stoelen onder de tafel schuiven of rollen? Zijn ze niet te hoog of te laag voor de eettafel? Kunnen er wel genoeg eetkamerstoelen naast elkaar staan? Ook hiermee wil je niet voor vervelende verrassingen komen te staan waardoor je met je kin op tafel moet leunen of erachter komt dat er niet meerdere stoelen naast elkaar onder tafel kunnen worden geschoven.

Met of zonder leuning?

Als je eenmaal bepaald hebt wat qua stijl en ruimte bij je eettafel past is het alweer tijd voor de volgende vraag: wil je eetkamerstoelen met of zonder leuning? Ook hier spelen stijl en ruimte natuurlijk een rol. Met leuningen past de eetkamerstoel wellicht niet of minder goed onder de tafel en het geeft je kamer weer net een andere look, past dit wel? Een gelukje bij dit vraagstuk is dat er van een type stoel vaak zowel opties met als zonder leuning zijn. Je kunt dus bijvoorbeeld kiezen om de eetkamerstoelen aan het hoofd van de tafel met leuningen te nemen en de rest zonder.

Waar vind ik eetkamerstoelen?

Er zijn talloze plekken waar je eetkamerstoelen kunt kopen, dus we snappen dat je door de bomen het bos soms even niet meer ziet. Kijk daarom bijvoorbeeld eens naar de eetkamerstoelen van Sfeer.nl. Daar vind je een breed aanbod aan mooie eetkamerstoelen in allerlei stijlen. Met de handige filteroptie kun je bovendien precies aangeven waarnaar je op zoek bent.