woonkamerinspiratie

Je woonkamer is één van de belangrijkste plekjes van je woning. Waarschijnlijk droom je ook van een perfect plaatje dat rechtstreeks uit een interieurmagazine zou kunnen komen. Hoe doen ze het toch, die picture perfect woonkamers creëren? Met een aantal praktische tips en de nodige dosis woonkamerinspiratie geven we je alvast een duwtje in de goede richting.

Low budget

Toegegeven; met een eindeloos budget kom je natuurlijk ook een heel eind. Maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om enkele tienduizenden euro’s neer te tellen. Gelukkig hoeft een stijlvol interieur lang niet onbetaalbaar te zijn. Less is more is in dit geval een mooie meevaller. Wanneer je een beetje een handige Harry bent, kan je makkelijk zelf aan de slag. DIY is ook in interieurland een echte hype. Op internet vind je tal van leuke ideetjes en handige tutorials. Bovendien wordt er vaak gekozen voor natuurlijke materialen en upcycling, wat een leuke twist geeft aan je interieur en bovendien met enkele euro’s vaak verwezenlijkt kan worden.

Laat er licht zijn

Verlichting is vaak één van de laatste items die aangeschaft worden. Een eenvoudige lichtbron wordt al snel als tijdelijke oplossing beschouwt. Toch is de perfecte verlichting een absolute musthave. De sfeermaker bij uitstek is zonder twijfel je lichtbron. Maak er daarom een echte eye catcher van. Een hanglamp is altijd een goed idee. De keuze aan stijlen, kleuren en groottes zijn eindeloos. Zo vind je altijd een exemplaar dat perfect bij je interieur aansluit. Zorg ook voor een leuke tafellamp of een staand exemplaar als extra blikvanger.

Trends

Nu je toch bezig bent met het omtoveren van je woonkamer, kan je net zo goed inspelen op de laatste nieuwe trends. Wij gingen alvast op zoek naar de blikvangers van dit moment. Bovenaan je lijstje mag je zonder twijfel heel wat ‘flower power’ noteren. Planten in je interieur bleken de laatste jaren reeds aan een opmars bezig. Deze trend zet zich alvast verder door in de vorm van bloemen. Denk hierbij aan reusachtige vazen met bloemen in rustgevende tinten. Ook enkele houten takken doen vaak wonderen. We gaven het eerder al even aan: zachte kleuren en natuurlijke materialen doen het bijzonder goed in ieder interieur. Maar lang niet alles hoeft sober en saai te zijn. Durf te gaan voor een contrastaccent waar nodig. Zorg dat je minstens één element voorziet dat er echt helemaal uit springt. Ben je bijvoorbeeld net toe aan een nieuwe bank? Waarom geen gele of blauwe sofa? Let wel op; overdaad schaadt. Kiezen voor één à twee contrastitems is meer dan voldoende.