Welke manier relaties geschenk geven

Een relatiegeschenk kan een heel goed promotie of marketingmiddel zijn. Je kan met een relatiegeschenk laten zien dat jij je klanten waardeert en je maakt naamsbekendheid. Een klant zal zich sneller gaan binden. De relatiegeschenken moeten wel in je marketingplan passen en bruikbaar zijn voor je klanten.

Een origineel relatiegeschenk

Bij een relatiegeschenk is het belangrijk dat je origineel blijft. Er worden al zoveel pennen en waterflessen met sleutelhangers uitgedeeld. Origineel kan wat duurder zijn, omdat je dan vaak iets moet laten ontwerpen, maar origineel valt vast wel op en dat is goed voor je imago als bedrijf.

Wie geef je een relatiegeschenk

Bij relatiegeschenken is het altijd verstandig om van tevoren afspraken te maken wie jij een cadeau wil geven. Niet alle klanten geven evenveel uit binnen jouw bedrijf en zo kan je de afspraak maken om bij een bepaald bedrag een relatiegeschenk te geven. Zo kan je ervoor zorgen dat jouw klanten nieuwsgierig worden

Een nuttig cadeau                            

Een relatiegeschenk doet het goed als het gaat om een nuttig cadeau. Anders beland het snel  in een prullenbak en dat wil je juist voorkomen. Het kan ook zijn dat de klant zich niet serieus genomen voelt. Een duur cadeau kan ook weer averechts werken, want dan kan een klant zich omgekocht voelen. Dit zorgt voor ongemakkelijke situaties.

Relatiegeschenk passen bij je klanten

Als je bedrijf een formele uitstraling heeft moeten de relatiegeschenken hier bij passen. Een relatiegeschenk wat je afstemt op je klanten wordt vaak erg gewaardeerd en je klant zal het zich ook blijven herinneren.

Duurzame koffiebekers als relatiegeschenk

Nederlanders drinken veel koffie en dat wordt dan het liefste de hele dag door gedaan. Een koffie bij het ontbijt, in de auto of de trein en koffie op het werk. Uit onderzoek is gebleken dat een kantoormedewerker per jaar zo’n 1000 kopjes koffie nuttigt. Deze koffie wordt vaak gedronken uit plastic bekertjes die je na gebruik moet weggooien. Dit kan natuurlijk veel duurzamer. Duurzame koffiebekers zijn er van verschillende materialen. Zo kan je denken aan rijst, kurk of bamboe. Dit is hartstikke origineel, gaat lang mee en is ook nog eens goed voor het milieu.

Relatiegeschenk tips

Door de koffie te drinken uit plastic of kartonnen bekers wordt er een hele berg afval gecreëerd op de werkvloer. Per jaar liggen er ongeveer 3 miljard plastic weggooi koffiebekers op een stortbult. Als je de weggooi koffiebekers gaat vervangen door duurzame koffiebekers doe jij een stap in de richting voor een beter milieu. Deze koffiebekers kan je hergebruiken en zijn makkelijk in gebruik. Dit cadeautje staat dus hoog op het lijstje van de koffiebeker relatiegeschenken tips.

Relatiegeschenken fiscaal aftrekbaar

Wat misschien wel heel fijn is, is dat je in veel gevallen de btw van de relatiegeschenken fiscaal af kan trekken. Een voorwaarde hiervan is wel dat je onder een bepaald bedrag per jaar moet blijven. Het voordeeltje geldt alleen als de relatiegeschenken naar een bestaande klant of leverancier gaat. Wanneer je een relatiegeschenk wil uit laten delen door een bedrijf voor relatiegeschenken aan je personeel dan valt dit onder bedrijfskosten