LED-lampen voor in de keuken

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe keuken of wanneer je je huidige keuken gaat verbouwen, is het kiezen van goede verlichting van groot belang! Er is veel variatie te vinden wat betreft LED-lampen. Daarom moet je goed weten waar je op moet letten. Welke LED-lampen zijn het best geschikt voor je keuken? In dit artikel lees je de belangrijkste eigenschappen die je moet nagaan wanneer je LED-verlichting in je keuken gaat kopen.

Koude of warme LED-lampen

De kleur van het licht is belangrijk voor de sfeer in je keuken. Zo bestaat er LED-verlichting die warmere kleuren uitstraalt en LED-verlichting die koudere kleuren uitstraalt. De kleur van de verlichting wordt aangegeven in graden Kelvin (K). Deze schaal loopt van 1.000 tot 12.000. Hoe hoger de hoeveelheid Kelvin, hoe witter het licht er uit zal zien. De kleur van het licht is belangrijk voor de sfeer in de ruimte. Veel winkels bieden het hele spectrum aan LED-lampen aan, zoals Lampdirect. Maar welke lichtkleur is nu het meest geschikt voor welke type licht in je keuken?

Algemene verlichting

Onder de algemene verlichting vallen lampen met een heldere en warme kleur van 3.000K. Deze lampen zorgen voor een goede lichtverdeling met weinig schaduw. Daarnaast laat deze verlichting de keuken groter ogen.

Werkverlichting

Wanneer je veel aan het werk bent in de keuken en houdt van uitgebreid koken, kan het verstandig zijn om te kiezen voor fellere LED-lampen. Fellere verlichting zorgt ervoor dat je je minder moe voelt tijdens het werk in de keuken. Naast de fellere verlichting is het belangrijk om de verlichting in de ruimte goed de verdelen, zodat je geen last hebt van schaduw tijdens het werk.

Sfeerverlichting

Voor veel huishoudens is de keuken meer dan alleen een plek om te koken. Zo wordt er vaak gegeten met vrienden en familie en zitten we er veel meer dan we denken! Wanneer je veel tijd door brengt in de keuken kan je kiezen voor sfeerverlichting. Hieronder vallen warmere LED-lampen die ervoor zorgen dat je een prettig en ontspannen gevoel krijgt.

Verlichting dimmen

Aangezien veel mensen de keuken als werkplek en eetruimte gebruiken, is het handig om de verlichting te kunnen aanpassen. Wanneer je keuken multifunctioneel is, is het daarom aan te raden om te kiezen voor LED-lampen die je kan dimmen. Zo kan je de verlichting aanpassen naar jouw behoefte!