weet jij de voordelen van een elektrische haard

Elke winter moeten we ons zorgen maken over stijgende energiekosten en hoe we ons huis efficiënt kunnen verwarmen. Het verwarmen van je huis is zeker een moeilijk probleem en de energiekosten stijgen. Een manier om het brandstofverbruik van je huishouden te verminderen, is een energiezuinige elektrische haard. Elektrische haarden zijn een aantrekkelijke en effectieve manier om een ​​stralende sfeer toe te voegen aan elke kamer in je huis, studentenhuis of appartement en ze hebben alleen een stopcontact nodig. Ze zijn zuiniger, draagbaarder en handiger dan een permanente gas- of houthaard.

Meer dan een eenvoudige ruimteverwarming

Verwar een oude kachel niet met de stijlvolle elektrische haarden van nu. Ruimteverwarmingstoestellen en elektrische haarden hebben beide het vermogen om vrij snel een kamer te onderhouden en te vullen met warmte. Waar een moderne elektrische haard boven de verouderde kachel uitsteekt, is de veelheid aan stijlen, classificaties en afmetingen. Een elektrische haard biedt ook minder onderhoud dan een traditionele houtskool-, hout- of gashaard, omdat voor houtskool en hout je deze brandstoffen moet reizen, opslaan en onderhouden. Ze hebben ook geen verbranding nodig en alle warmte die door de open haard wordt geproduceerd, wordt rechtstreeks in de kamer afgevoerd, geen enkele gaat verloren door onnodige ventilatie in vergelijking met een traditionele houtkachel die een aangebouwde schoorsteen vereist.

Thermostaat

De meeste elektrische haarden hebben ook een ingebouwde thermostaat waarmee de gebruiker de kamer op de ideale temperatuur kan instellen. Met andere woorden, een elektrische haard biedt een grotere verscheidenheid aan voordelen in vergelijking met de ruimteverwarming. Hierna volgen ze functies zoals glas dat koel blijft aanvoelen, waarmee je rekening moet houden als je zelf kinderen hebt. Afstandsbedieningen zijn er voor die luie winternachten wanneer je door een sneeuwstorm in huis vastzit. Een flikkerend vuur dat er realistisch uitziet en toch te zien is als de verwarming niet aan is. Sommige elektrische haarden hebben een kookplaat die kan worden gebruikt om te koken of om je eigen wierook mengsel op te warmen.

Een stijl voor elk huis

Over het algemeen zijn elektrische haarden niet alleen vrijstaande energiezuinige haarden, ze zijn er in een assortiment van stijlen, waaronder traditionele en decoratieve houten schoorsteenmantels die de haard omringen. De decoratieve schoorsteenmantel rond de haard is meestal verkrijgbaar in walnoot, kersen en eiken, maar is niet beperkt tot deze houtsoorten. Bovendien strekt de traditionele stijl van mantels zich uit van strakke en eenvoudige lijnen tot sierlijke kenmerken zoals pilaren en houtsnijwerk. Een ander type elektrische haard is de inzethaard of elektrische houtkachel en kan in elke niet-functionerende hout gestookte haard worden gebruikt. Bijna alle inbouwhaarden kunnen met of zonder verwarming van de kamer worden gebruikt en de meeste zijn voorzien van realistische gloeiende houtblokken. Sommige pakketten bevatten ook lamellen en trim om de reeds bestaande openingen van de open haard aan te kleden of te bedekken. Bovendien kan een elektrische open haard ook worden ingebouwd in een mediacentrum waar je persoonlijke elektronische apparaten zoals je tv of gameconsole in passen. Deze verwarmende mediacentra zijn er in formaten die zeker in elke woonkamer passen.

Moderne stijlen

Een andere interessante stijl van de elektrische haard zijn de eigentijdse en strakke wan gemonteerde of vrijstaande units. Aan de muur gemonteerde haard units bestaan ​​meestal uit een gel-inzetstuk van butaan dat veilig wordt vastgehouden en 3-4 uur brandt voordat je hem moet vervangen. Ze gebruiken meestal een ventilator om de warmte uit de aan de muur gemonteerde unit te blazen en in de ruimte die je verwarmt. Sommige aan de muur gemonteerde haarden zijn in de muur ingebouwd en kunnen rechtstreeks worden aangesloten op het elektrische systeem van je huis dat professionele installatie vereist. Wandmodellen zijn niet gemaakt om een ​​hele kamer te verwarmen en worden over het algemeen gebruikt voor decoratieve doeleinden of om een ​​korte gang te verwarmen. Al met al is het aan jou – de consument – om de stijl te kiezen die bij zijn of haar woning past.