Waar kun je raamfolie voor gebruiken

Het is een populair product, raamfolie. Doordat het heel erg multifunctioneel is wordt het steeds vaker gebruikt. Alleen waar kun je het allemaal voor gebruiken en hoe breng je het precies aan? Het fijne aan raamfolie is dat het voor vrijwel iedereen te gebruiken is. Ook is het budget vriendelijk en daarom zelfs voor een tijdelijke oplossing handig is. Benieuwd geworden? Lees dan deze blog om de vele mogelijkheden te ontdekken van raamfolie.

5 manieren om raamfolie te gebruiken

Ben je benieuwd wat je allemaal met raamfolie kan? Hieronder vind je 5 manieren om raamfolie te gebruiken. Echt een multifunctioneel product!

 • Meer privacy: Zit jouw huis heel dicht aan de stoep of weg? Dan is het fijn als je wat meer privacy kan creëren. Zo kunnen mensen niet zomaar bij je naar binnen kijken en voel je je ook niet steeds bekeken. Ook is dit een fijne oplossing voor in de badkamer. Mensen kunnen dan niet naar binnen kijken terwijl je staat te douchen. Hiervoor wordt vaak gezandstraalde- of melkglas raamfolie gebruikt.
 • Zonwerende functie: In de zomer kan het aardig warm worden in huis door de zon die op het raam schijnt. Dan is het gebruik van zonwerend raamfolie zeer aan te raden. Hiermee houdt je het te veel aan warmte buiten de deur en blijft het binnen een prettige temperatuur. Zo hoef je niet constant de airco of waaier te laten draaien. Dit scheelt een hoop in de energierekening.
 • Isolerende functie: Met de koudere dagen wil je uiteraard dat het zo warm mogelijk blijft binnen. Dan is een isolerend raamfolie weer aan te raden. Zo houdt je de warmte binnen en de kou blijft buiten. Dit scheelt ook weer een hoop in je gas- en energierekening. De gestookte warmte verdwijnt namelijk niet regelrecht naar buiten.
 • Decoratie: Wil je gewoon wat meer kleur in huis? Dan is raamfolie ook te gebruiken ter decoratie. Zo hoef je geen extra poespas in huis te zetten maar kun je de ramen decoreren. Dit geeft ook in de zomer een prachtig effect als de zon er op schijnt.
 • Verduisteren: Geen budget voor gordijnen maar wil je de slaapkamer graag donker hebben? Dan is het gebruiken van verduisterende folie aan te raden. Hiermee houdt je al het licht buiten en zal je slaapkwaliteit verbeteren. Zodra het donker wordt maakt je lichaam melatonine aan. Als het dus heel licht is op je slaapkamer kan je slaapkwaliteit afnemen. Met de dagen die langer worden is het dus goed om hier naar te kijken. Dit is een fijne oplossing of voor tijdelijk zodat er gespaard kan worden voor gordijnen.

Kijk met het kiezen van een raamfolie wel altijd of het geschikt is voor jouw type glas. Niet elke winkel heeft voor elk type glas een geschikte mogelijkheid. Neem daarom ook eens een kijkje bij de webshop www.raamfolieonline.nl. Zij hebben voor vrijwel elk type glas een geschikt raamfolie.

Hoe breng je raamfolie aan?

Het aanbrengen van raamfolie is gelukkig redelijk makkelijk te doen. Wel is het een klus waar je goed je aandacht bij moet houden. Ook is het goed de stappen vooraf goed door te lezen. Zo weet je precies wat er komen gaat en zijn fouten minder snel gemaakt.

 • Begin met het opmeten en op maat snijden van het folie. Snijdt wel iets meer af om te voorkomen dat je te weinig hebt.
 • Raamfolie plakt alleen op een schone en vlakke ondergrond. Maak daarom het raam schoon met een sopje van warm water en een druppel afwasmiddel.
 • Spray vervolgens het raam goed nat. Hiermee voorkom je dat het direct vastplakt en kun je het nog iets verschuiven/corrigeren.
 • Haal de beschermlaag niet volledig eraf maar haal het per stukjes van circa 10 centimeter los. Zo voorkom je dat het folie aan elkaar kleeft en je het niet meer kunt gebruiken.
 • Dan is het nu tijd om te gaan plakken. Begin met plakken in een hoek zodat je een duidelijk lijn hebt voor het aanbrengen. Dit maakt het plakken net even wat makkelijker.
 • Als je helemaal klaar bent kun je het water gaan verwijderen. Doe dit door vanaf het midden naar de zijkanten te vegen met een rakel. Het liefst een rakel met vilt zodat er geen beschadigingen ontstaan.
 • Dan ben je klaar en kun je genieten van je beplakte raam!