kunstgras dakterras voordelen

Niet iedereen is gezegend met een grote tuin en als je in in Amsterdam woon dan kan een dakterras al echte luxe zijn! Veel mensen verbinden hun gevoel van een tuin bij het hebben van gras. Maar het hebben en vooral het onderhouden gras is vrij arbeidsintensief als je het groen wilt houden. Daarom is kunstgras op het dakterras een goed alternatief! In dit artikel lees je een aantal voordelen van kunstgras (op je dakterras) ten opzichte van natuurlijk gras.

1. Het blijft altijd groen

Kunstgras blijft altijd groen en je krijgt geen bruine of kale plekken. Natuurlijk is dt afhankelijk van de kwaliteit van het kunstgras, maar het meeste is UV-bestendig en kleurvast. Zeker als je kunstgras bij Topkunstgras.nl koopt dan kun je er vanuit gaan dat je mat lekker groen en fris blijft!

2. Je hoeft het gras niet te maaien

Zeker in de zomer moet je natuurlijk gras enkele keren per maand maaien. Dit hoeft natuurlijk niet met kunstgras. Bijkomend voordeel is dat de sprietjes altijd ongeveer even lang zijn en dat je ook geen kosten maakt voor de aankoop van een grasmaaier.

3. Niet meer sproeien

Net zoals je het kunstgras niet hoeft te maaien, hoef je het gras ook niet te sproeien. Dit spaart je weer wat uurtjes in de zomer en vooral flink wat liters water!

4. Kunstgras is makkelijk zelf te leggen

Als je kunstgras koopt, dan koop je dat als het ware kant-en-klaar. Zeker als je dakterras niet te groot is, dan heb je dit in een middagje gedaan. Kom je er zelf niet uit? Dan kun je er ook nog altijd voor kiezen voor kunstgras laten leggen door specialisten.

5. Lange levensduur

Wist je dat kunstgras wel tussen de 10 en 25 jaar kan meegaan en mooi blijft? Dat betekent dat je heel wat jaartjes plezier ervan gaat hebben!

6. Kunstgras kan wel tegen een stootje

Of je nu een partijtje voetbal speelt, er een schommel staat of een zwembad, op kunstgras zul je geen gebruikerssporen zien. Geen kale, gele plekken.

7. Zon of schaduw geen probleem

De meeste dakterrassen of tuinen hebben meestal een aantal plekken waar veel zon is en een aantal plekken waar minder zon is. hierdoor groeit het gras op sommige plekken veel beter dan op andere plekken. Als er wenig zon is – en dus veel schaduw – dan kan het zelfs voorkomen dat natuurlijk gras op die plekken helemaal niet wilt groeien en dat er bijvoorbeeld sprake is van kale plekken of veel mos. Het voordeel van kunstgras is in dat geval dat het overal “groeit”.

Kortom, kunstgras op je dakterras kent veel voordelen!