Voordelen Ikea keukens

Als je op zoekt bent naar een nieuwe keuken, dan weet je dat er heel veel keus is! Er zijn een aantal gevestigde spelers op de markt zoals Brugman, de Keukenconcurrent en Ikea. Maar daarnaast is er een breed spectrum van de typische keukenboeren in de lagere prijzenklasse tot aan de dure prijsklasse met veel luxe en design. Ikea is echter een speler die een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt en bij heel veel mensen wereldwijd geliefd is. Waarom? Wij zetten zeven voordelen van Ikea keukens voor je op een rij!

Heel veel mogelijkheden

Allereerste heeft Ikea heel veel mogelijkheden! Ze hebben meer dan 25 verschillende keukenseries, van super strak tot aan landelijk. Op die manier is er altijd wel een serie die bij jouw smaak en interieur past. Maar je kunt ook de verschillende series combineren. En wil je nog meer mogelijkheden? Pinterest staat vol met alle ideeën en hacks om je Ikea keuken een eigen twist te geven.

Nieuwe kleur? Ook dat kan!

Nog een voordeel van Ikea keukens is dat de kastjes fronts in veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Ben je dus na een paar jaar uitgekeken op jouw keukenkastjes? Grote kans dat de serie nog bij Ikea in het assortiment zit en dat er nieuwe kleuren verkrijgbaar zijn. Op die manier heb je op een makkelijk en goedkope manier weer een geheel nieuw ogende keuken!

One-stop-shop: ook accessoires

Een ander voordeel van Ikea keukens is dat als je er toch eenmaal bent, je ook meteen je hele keukeninrichting compleet kunt maken. Bij Ikea kun je namelijk ook alle items voor in je keuken kopen, van kookgerei tot aan servies, alles voor in je keuken vind je er en tegen goede prijzen.

Testen, testen, testen

Ikea vindt het belangrijk dat haar producten heel erg lang mee gaan. Daarom worden ze ook uitvoerig getest. Niet alleen gebeurdt dit in de fabriek door bijvoorbeeld een laatje van een keukenblok duizenden keren op en dicht te doen, ook nadat de artikelen geproduceerd zijn, wordt er door de grote verkoop oplages heel veel getest en krijgt Ikea nog steeds veel inzichten. En die gebruiken ze weer om hun producten nog beter te maken.

Lange garantie

De hoge kwaliteit zorgt er ook voor dat ze lange garanties kunnen geven. Zo zit er op de Method keukserie wel 25 jaar garantie!

Toch iets kapot? Makkelijk te vervangen!

De meeste series van keukens blijven heel lang in het assortiment. Het voordeel hiervan is dat als er iets kapotgaat, je nog heel lang het onderdeel kunt vervangen. Deze onderdelen kun je ook makkelijk bestellen via de Ikea app.

Oog voor duurzaamheid

Ikea is wereldwijd een groot bedrijf. Dat betekent ook dat zij een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben en gelukkig nemen ze dat serieus. Zo staat duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst. Zo is dus het testen en het leveren van hoge kwaliteit een onderdeel van duurzaamheid omdat de producten minder snel vervangen hoeven te worden. Maar ook het verbeteren van productieprocessen en transport behoort tot de focus op duurzaamheid.