Verhuizing achter de rug? Zo organiseer jij een Housewarming om nooit te vergeten!

Het moment waar je lang op hebt gewacht; je bent eindelijk verhuisd naar je prachtige nieuwe stekkie. Het kan zijn dat je tijden aan het verbouwen bent geweest of dat het gevoelsmatig gewoon niet opschoot. In ieder geval is het nu zo ver; je kunt gaan pronken met je nieuwe woning. En hoe kun je dat beter doen dan met een housewarming? Wij weten het ook niet. Of je nu mét of zonder partner een huur- of koophuis hebt, het is een goede reden voor feestje. Op zoek naar tips? Die vind je hier!

  1. Het hoeft niet op stel en sprong

Waarschijnlijk krijg je al ontelbaar veel appjes van vrienden, familie of collega’s of ze nou eindelijk eens langs mogen komen in je nieuwe huis. Ondertussen sta jij nog in een huis gevuld met dozen tot aan het plafond, nu is nog niet de tijd. Misschien ligt je halve badkamer nog in puin, want je zwarte douchesets zijn nog niet bezorgd. Deze zwarte regendouches zijn zo razend populair, dat het soms kan duren voordat je ze thuis hebt.

Onze tip is dan ook om na de verhuizing even rustig aan te doen. Door een verhuizing kun je overprikkelt raken, omdat je zoveel dingen moet regelen. Geef jezelf de tijd om even een paar weken te settelen en begin dan langzamerhand met het organiseren van je housewarming.

  1. Lekker makkelijk en casual

Een verhuizing kan veel stress opleveren. Bovendien maakt het in- en uitpakken van dozen je ook behoorlijk moe. Daarom snappen wij dat je, zelfs als je al even bent gesetteld, niet al te veel trek hebt om in uren in de organisatie te stoppen. Houd het simpel! Je kunt er voor kiezen om verschillende groepen in etappes langs te laten komen, maar bij een grote housewarming ben je er in een keer vanaf. Het is maar net waar je zelf zin in hebt!

Vervolgens moet je gaan nadenken over de hapjes en drankjes. Iedereen begrijpt dat je na een grote verhuizing waarschijnlijk geen rode cent meer op de bankrekening hebt staan, uitpakken is dus overbodig. Bier, fris en wijn en een nootje en chipje om te knabbelen zal voor genoeg zijn om een gezellige avond te beleven. Het gaat immers om het vieren van je nieuwe huis!

  1. Licht je gasten op tijd in

Tegenwoordig heeft iedereen het zo druk in de weekenden, het lijkt net alsof er elk weekend wel een vriend of vriendin jarig is. En blijkbaar ben je op de leeftijd gekomen dat mensen een avondje voor zichzelf ook heerlijk vinden. Dus zorg ervoor dat jij je vrienden, vriendinnen, collega’s etc. ver van tevoren uitnodigt. Dan kan iedereen de housewarming in de agenda zetten en jij starten met de organisatie.

Na een lange verhuizing heb jij wel een feestje verdiend. Wanneer organiseer jij je housewarming?