tv meubel moderne alternatieven

Vind je het lekker om ‘s avonds televisie te kijken? Vroeger koos je dan eigenlijk automatisch voor een tv meubel of een kastje waar de televisie op stond. Dat kwam natuurlijk ook om de televisies veel groter en zwaarder waren dan tegenwoordig. Nu heb je veel fraaie, platte smart tv’s die goed staan op een mooi design element. Dus moderne alternatieven, zoals tv beugels en tv standaards, die veel beter passend in ons huidige interieur. Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden.

Tv beugels om je tv op te hangen aan de muur

Waarom zou je eigenlijk je telvisie op de grond neerzetten als je het apparaat ook kunt ophangen aan de muur? Dat scheelt enorm veel ruimte. Tv beugels maken het mogelijk om tv’s te laten hangen, waardoor je opeens heel veel voordelen ervaart. Dankzij zo’n tv beugel kan je tv opeens verschillende kanten opdraaien en soms zelfs kantelen! In hoeverre deze mogelijkheden er zijn, is afhankelijk van de tv beugel die je hebt. Vrijwel iedere moderne televisie kan opgehangen worden aan tv beugels. De tv beugels worden door middel van schroeven stevig aan de tv’s vastgemaakt, zodat je niet bang hoeft te zijn dat de tv valt. De tv beugels worden vervolgens vastgemaakt aan de muur. Je kunt dit zelf doen, maar als je niet zo handig bent, kun je deze klus ook door een vakman laten uitvoeren.

De televisie aan een tv standaard

Een tv standaard is net als een tv beugel een erg modern en mooi alternatief voor een tv meubel. Een tv standaard neemt net als een tv beugel maar weinig ruimte in beslag en vrijwel iedere moderne televisie kan aan een tv standaard bevestigd worden. Veel van deze standaarden zijn in hoogte verstelbaar en bovendien zijn ze vaak op wieltjes, waardoor je de tv op elke gewenste plek in de kamer neer kunt zetten. Een tv standaard is een goede opties als je liever geen gaten in de muur wil boren om een tv beugel op te hangen of als je de mogelijkheid wil hebben om de tv eenvoudig te verplaatsen. Met een tv standaard hoef je in principe alleen maar rekening te houden met de aanwezigheid van een stopcontact in de buurt.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van tv beugels of tv standaarden?

Bij het aanschaffen van een tv beugel of tv standaard let je waarschijnlijk eerst op de kleur en het design, maar daarnaast zijn er nog wel een aantal punten om rekening mee te houden. Let bijvoorbeeld goed op het aantal inches van je tv en of de beugel of het standaard dat je op het oog hebt daarvoor geschikt is. Lees verder goed bij de specificaties wat de mogelijkheden van het product zijn. Kan de tv beugel bijvoorbeeld kantelen? En hoeveel centimeter komt de tv van de muur te hangen? Is de tv standaard zonder wieltjes of met wieltjes? Door goed alle opties te onderzoeken, kom je niet voor verrassingen te staan.