tuinkalender mei

In de maand mei staan er een heleboel feestelijke en hopelijk ook zonnige dagen in het verschiet. In dit blog kunt u lezen over leuke manieren om de feestdagen in uw tuin door te brengen. Ook vindt u in dit blog informatie over het aanleggen van een moestuin en met welke groenten u deze maand al kunt beginnen.

Feestdagen

De meimaand brengt ons Bevrijdingsdag, Moederdag en Hemelvaartsdag. Deze dagen zijn voor veel mensen vrije dagen. Vaak worden deze feestdagen verlengt door een extra vakantiedag op te nemen. Zo heeft u een extra lang weekend. Helemaal wanneer het weer erg mooi zal worden is het fijn om deze dagen zoveel mogelijk buiten door te brengen.

5 mei: Vier op 5 mei samen met vrienden Bevrijdingsdag in uw achtertuin op het terras of onder een overkapping. Een loungeset is hiervoor ideaal. Een loungeset biedt genoeg plaats voor u en uw vrienden. Op de bijgeleverde loungetafel is voldoende ruimte om lekkere hapjes en drankjes op te serveren.

8 mei: Op 8 mei is het Moederdag. U kunt natuurlijk kiezen voor een traditioneel ontbijt op bed. Of neem met het hele gezin plaats op uw terras. Geniet samen met uw gezin van een stralende ochtend vanaf uw loungeset in de tuin. Het voordeel van een loungeset met een hoek loungebank is dat uw kinderen gezellig tegen u aan kunnen kruipen, terwijl u van uw koffie of thee geniet.

26 mei: Op 26 mei is het Hemelvaartsdag. Deze nationale feestdag is ook wel de veertigste Paasdag genoemd. Genoeg reden dus om deze vrije dag met een heerlijke brunch in de tuin door te brengen. Eind mei is altijd een beetje onvoorspelbaar. Of het is stralend weer of het regent. Met een tuin- of loungeset onder een overkapping of in een tuinkamer zit u altijd goed.

Een moestuin aanleggen in mei

Een moestuin aanleggen kan in principe het hele jaar. Alleen wanneer het te warm is of wanneer er kans is op vorst is het beter om nog even te wachten. De maand mei is daarom vaak qua weer en temperatuur een mooie maand om een moestuin aan te leggen.

Gebruik om een moestuin aan te leggen een speciale moestuinbak. Heeft uw kind geen interesse meer in de zandbak? Dan is dit ook een perfecte plek om groentes in te verbouwen. Een houten hekje om uw moestuin houdt bijvoorbeeld uw huisdieren uit uw moestuin. Een houten hek en een houten moestuinbak passen erg mooi bij een natuurlijke of botanische tuinstijl.

In de maand mei kunt u beginnen met de volgende groenten: bietjes, late erwten, wortelen, broccoli, verschillende slasoorten, radijzen, rucola, knollen en spinazie.

Sperziebonen, courgettes, komkommers, meloenen en maïs kunt u het beste pas in de volle grond zaaien wanneer u er zeker van bent dat er geen vorst meer zal optreden.

Op uw vrije dagen met uw handen in de aarde helpt om stress weg te nemen. Alleen al kijken naar een natuurbeelden en dus ook naar uw mooi aangelegde tuin, werkt stress verlagend. Door regelmatig tuinieren verbrand u calorieën en traint u uw spieren. Uiteindelijk kunt u de groenten uit uw eigen tuin eten. Al met al supergezond dus!

Na uw harde werk kunt u vanaf uw loungeset tevreden uitkijken over uw eigen aangelegde moestuin.