Moestuin grootte potgrond zaaien

Steeds meer mensen willen graag zelf in kunnen staan voor bijvoorbeeld de groenten die ze eten en de kruiden waar ze gebruik van maken bij het bereiden van hun maaltijden. Geldt dat ook voor jou? In dat geval kan het interessant zijn om eraan te denken om gebruik te gaan maken van een moestuinbak. Een dergelijke moestuinbak aanschaffen lijkt op het eerste zicht misschien wel eenvoudig, in de praktijk wil dat wel eens behoorlijk tegenvallen. Dit is niet in het minst het gevolg van het feit dat er heel wat verschillende keuzes moeten worden gemaakt die het soort moestuinbak waar gebruik van zal worden gemaakt zullen beïnvloeden. Wil jij er ook zeker van zijn dat je kiest voor de juiste moestuinbak en je deze bijgevolg ook op een echt correcte manier kan gaan gebruiken? Hou dan rekening met onderstaande tips!

Hoe groot moet de moestuinbak in kwestie precies zijn?

Misschien wel de belangrijkste vraag welke je aan jezelf moet stellen heeft betrekking tot de grootte van de moestuinbak waar gebruik van wordt gemaakt. Bedenk voor jezelf dan ook niet alleen wat je precies wil gaan verbouwen, maar ook voor hoeveel personen. Zou je bijvoorbeeld elke dag willen kunnen genieten van verse sla en kruiden of slechts één keer per week? Heb je bovendien alleen nood aan groenten voor jezelf of voor het hele gezin? Het betreft hier stuk voor stuk zeer belangrijke vragen waar je een antwoord op zal moeten zien te vinden voordat je overgaat tot het kopen van een bepaalde moestuinbak.

Hoeveel potgrond moet er in de moestuinbak?

Hoeveel potgrond er precies is vereist om je moestuinbak te kunnen vullen is uiteraard afhankelijk van de grootte en de diepte waar de bak over beschikt. Voor een moestuinbak van 1 meter x 1 meter x 20 centimeter wordt het bijvoorbeeld aangeraden om voor de onderste laag potgrond gebruik te maken van 2 x 40 liter. De bovenste laag kokos potgrond voor groenten en kruiden dient dan uit 4 x 40 liter te bestaan. Wordt er gebruik gemaakt van een moestuinbak van 1,20 meter x 1,20 meter x 40 centimeter? In dat geval dient de onderste laag potgrond te bestaan uit 8 x 40 liter terwijl de bovenste laag potgrond voor groenten en kruiden dient te bestaan uit 4 x 40 liter.

Hoe moet je zaaien in een moestuinbak?

Tot slot stellen veel mensen zich ook nog de vraag hoe ze nu precies moeten zaaien in een moestuinbak. In principe gebeurt dit steeds in rijen. Is er echter sprake van een vierkante meter tuin? In dat geval zal het zaaien natuurlijk moeten gebeuren in vierkanten. Binnen deze vierkanten wordt het sterk aangeraden om de afstand te hanteren welke normaal eveneens geldt bij het gewoon zaaien in rijen. Met welke afstand je exact rekening dient te houden is uiteraard altijd terug te vinden over de verpakking van de zaadjes in kwestie. Stel je, je ook de vraag van welke zaaidiepte er gebruik moet worden gemaakt? Hiervoor kan je altijd als vuistregel aanhouden dat de zaadjes twee keer zo diep moeten zijn gelegen als de grootte waarover ze beschikken.

Iedereen kan groenten kweken. Jouw moestuin is binnen handbereik met de duurzame moestuinbakken van Vertisign.