terras

Een terras is een geweldige plek om heerlijk van je tuin te genieten. Het is dus ook belangrijk om hier genoeg aandacht aan te besteden en er een leuke plek van te maken. Je kunt dit op een hoop verschillende manieren doen. Wij hebben een aantal tips en ideeën voor je op een rijtje gezet. Zo kan ook jij genieten van een fantastisch terras!

De meubels in je tuin

De meubels kunnen je terras maken of breken. Kijk dus goed naar de verschillende mogelijkheden. Wil je een grote loungebank, eettafel of juist stoelen? Houd hier niet alleen rekening met de uitstraling, maar ook met comfort, dit is uiteindelijk ook hetgeen waar je het voor doet. Zorg er daarnaast voor dat je de meubels goed onderhoud. Doordat deze buitenstaan, zullen ze natuurlijk sneller slijten. Kies de juiste beschermingsmaterialen en producten.

Accessoires voor de sfeer

Natuurlijk zijn ook de accessoires erg belangrijk. Het leuke hiervan is dat je oneindig kunt afwisselen. Hiermee kun je verschillende stijlen naar voren laten komen. Op het moment dat je dit zat bent, kun je het relatief goedkoop vervangen voor iets anders. Met wat mooie kussens of een kleed kun je een gezellige sfeer terug laten komen op je terras.

Kies de juiste materialen

Over het algemeen kies je voor een terras van hout of van steen. Met de soorten kun je oneindig variëren. Probeer iets te kiezen dat er niet alleen prachtig uitziet, maar ook nog eens functioneel en makkelijk te onderhouden is. Hier zal je in de toekomst nog lang profijt van hebben. Daarnaast is het ook wel zo fijn als je terras er over een paar jaar nog steeds als nieuw uitziet.

Planten en bloemen

In je tuin moeten natuurlijk mooie planten en bloemen komen te staan. Dit maakt je tuin en je terras helemaal af. Ook hierbij heb je meer dan genoeg keus, zorg er dus voor dat je terras er niet kaal bij ligt! Mooie planten en bloemen maken namelijk een wereld van verschil voor de uitstraling van je tuin.