LED verlichting badkamer

Een belangrijk onderdeel van de badkamer is de verlichting. Deze moet niet alleen functioneel zijn, maar het moet er ook nog eens goed uit zien. Het kan best lastig zijn om de juiste verlichting te kiezen, er is namelijk ontzettend veel keuze. Daarnaast zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Wij hebben de beste tips voor de verlichting van je badkamer voor je op een rijtje gezet.

Kies voor inbouwspots

Er is natuurlijk een hoop keuze voor de verlichting. Het is in ieder geval slim om te beginnen met een goede basis. Hiervoor zijn LED inbouwspots in de badkamer perfect. Deze geven niet alleen goed licht af, het ziet er ook nog eens sfeervol uit. Een groot voordeel van een LED inbouwspot is dat je de felheid meestal zelf kunt bepalen. Er is dus genoeg licht voor als je voor de spiegel staat, maar je kunt het ook dimmen op het moment dat je wilt genieten van een warm bad. Ook hebben de spots een lange levensduur!

De functionaliteit van de verlichting

Bedenk je altijd goed wat het doel is van de verlichting. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar dat is het niet perse. Als basis heb je natuurlijk verlichting nodig, meestal zijn dit dus de LED pots, maar dan ben je er nog niet. Misschien heb je nog wel een extra lamp nodig in de spiegel, zodat je alles een stuk beter kunt zien. Ook veel mensen laten sfeerverlichting plaatsen. Bedenk je dus goed wat het doel is van het licht en zorg ervoor dat alles goed op elkaar aansluit.

De kleuren van het licht

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die variëren met de kleuren van het licht. Hiermee kun je extra sfeer creëren in de badkamer. De opties hierin zijn eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld een gekleurde lamp plaatsen in de douche, of onder water in het bad. Houd ook rekening met de weerkaatsing van het licht op de muren, dit kan namelijk anders uitvallen. Gekleurd licht kan een mooie toevoeging zijn, maar je wilt natuurlijk ook niet dat het een disco wordt, gebruik dus niet teveel kleuren.