tips stapelbed kopen

Een stapelbed is een klassieke manier om ruimte te besparen op een kamer zonder daar heel veer voor in te leveren. Ideaal voor grote gezinnen om mensen die graag logés over de vloer hebben. Maar waar moet je nou eigenlijk op letten bij het kopen van een stapelbed? Dat hebben wij hier uitgelegd.

Zorg altijd voor een veilige omgeving

Zoals je misschien al had kunnen voorspellen is het cruciaal dat het stapelbed compleet veilig is voor alle slapers. Een stapelbed moet iemand kunnen ondersteunen en tegen een stootje kunnen wanneer iemand er in klimt. Hierom is het belangrijk om goed te controleren dat het stapelbed dat jij koopt van hoge kwaliteit is.

Er zijn verschillende onderdelen die veilig moeten zijn en het eerste onderdeel is het frame. Dit de ruggengraat van het stapelbed en moet sterk genoeg zijn om de personen te dragen en ook tegen wat beweging en stootjes kunnen.

Het tweede onderdeel is het klimmechanisme. Een beetje een duur woord want in de meeste gevallen van stapelbedden zal dit een kleine ladder zijn waarmee je bij het bovenste bed komt. Dit is een onderdeel waar een kind of volwassenen zijn hele lichaamsgewicht tegenaan gooit tijdens het klimmen en dit moet hier dus goed tegen kunnen anders kunnen er ongelukken gebeuren.

Verder is het ook belangrijk dat het bovenste bed een soort van valbeveiliging heeft. Sommige mensen bewegen heel erg in hun slaap, de een meer dan de ander, en dit zou niet veilig zijn op een hoog bed als er niet een beschermende rand zat om het hele bed. Kijk goed dat deze rand van hetzelfde materiaal is als het frame en dat deze ten alle tijden omhoog blijft en niet gemakkelijk in elkaar zakt.

Voor hoeveel personen moet het stapelbed geschikt zijn?

De meest populaire vorm van het stapelbed is natuurlijk voor 2 personen echter bestaan er ook stapelbedden voor 3 personen of meer. Emob heeft hier een aantal bijzondere en hoogwaardige voorbeelden van die uitstekende geschikt zijn voor families met weinig ruimte of kinderen die graag samen willen slapen. Stapelbedden voor 3 personen worden steeds populairder omdat kinderen vaak makkelijker slapen als ze dat samendoen en dat is dan ook waar Emob op inspeelt met de nieuwste producten. Naast bedden voor 3 personen bestaan er ook stapelbedden voor 4 personen waar je extra bedden zo uit kan schuiven. Ideaal voor mensen die graag blijven overnachten.

Laat het matchen met de slaapkamer

En natuurlijk is het voor het uiterlijk van de slaapkamer belangrijk dat jouw stapelbed hier perfect in past. Er zijn verschillende stijlen & kleuren stapelbedden waarvan de één heel simplistisch is en de ander juist weer een echte moderne look heeft. Uiteindelijk ligt het natuurlijk aan de smaak van de persoon die het stapelbed koopt. Ook hier heeft Emob een ruim aantal opties voor in het assortiment.