Tips creëren duurzaam interieur

Duurzaamheid, een topic dat de laatste jaren steeds belangrijker wordt. Wellicht dat je hier misschien in je dagelijkse leven ook al veel mee bezig bent. Met de inflatie en de hoge energiekosten probeert iedereen immers zo bewust mogelijk om te gaan met alle stroom- en stookkosten in huis. Daarbij wil je natuurlijk ook graag je steentje bijdragen aan het milieu. Wil je echter graag nóg meer besparen en bewuster bezig zijn met het milieu dan dat je op dit moment al doet? Lees dan snel verder want wij helpen je graag op weg met wat handige tips!

Tweedehands meubels of accessoires

Misschien niet de meest voor de hand liggende tip maar wel een hele goede vinden wij zelf. Mocht je graag een nieuw interieur overwegen, kijk dan eens naar tweedehands meubels en decoratie voor in je huis! Struin marktplaats of knusse vintage winkels af op zoek naar verborgen parels. Niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook nog eens heel milieubewust.

Verwarm duurzaam

In de koude wintermaanden wil je natuurlijk wel gewoon lekker warm thuiszitten ondanks alle stijgende kosten. Verwarm je huis dan ook op een duurzame manier. Kies er bijvoorbeeld voor om je huis elektrisch te verwarmen met een infrarood verwarming. Hierbij wordt niet de lucht, maar de mensen en objecten in de ruimte verwarmd. Zodra de straling de vloer, muren of meubels raakt, wordt dit omgezet naar warmte. De objecten zullen op hun beurt weer de ontvangen warmte langzaam en geleidelijk afgeven waardoor de lucht in de ruimte indirect ook weer opwarmt. Plaats daarom infrarood panelen in huis om jouw huis of kantoor duurzaam te verwarmen!

Isoleer je huis

Zorg ervoor dat jouw huis goed geïsoleerd is. Loop hiervoor alle deuren, ramen en kieren een keer goed langs en repareer eventuele beschadigingen en gaten waar nodig. Op deze manier blijft de warmte van het huis lekker binnen. Het zou natuurlijk zonde zijn als alle warmte van je huis wegglipt naar buiten!

Goede zonwering

Zoals je jouw huis in de winter lekker warm wilt houden, zo wil je ongetwijfeld in de zomer jouw huis lekker koel houden. Zorg dan ook voor goede zonwering zodat jouw huis beschermd wordt tegen de warmte van de zon. Door de juiste zonwering te kiezen, kan je de hitte weghouden uit het huis waardoor deze op een natuurlijke manier lekker koel blijft. Een airco is dan overbodig wat fijn is voor de portemonnee en voor het milieu!