tips om badkamer stijlvol in te richten met beperkt budget

Bij het inrichten van je badkamer kun je je gemakkelijk laten meeslepen door alle opties en mogelijkheden die er zijn. Misschien verlies je jezelf in de details, wat uiteindelijk kan leiden tot meer geld uitgeven dan je van plan was. Maar met een beetje creativiteit, motivatie om goed te zoeken en een zorgvuldige planning, is het zeker mogelijk om je badkamer een stijlvolle look te geven met een beperkt budget. Denk aan een mooie set handdoeken of een stijlvolle spiegel voor in de badkamer. Hier zijn een paar tips om je een beetje op weg te helpen.

Werken met spiegels

Mooie spiegels kunnen je badkamer direct naar een hoger niveau tillen. Toch blijkt dat bij het inrichten van de badkamer, de spiegels geen prioriteit hebben en daarom niet met zorg worden uitgezocht. Zonde, want mooie spiegels met verlichting kunnen veel doen voor de ruimte. Het geeft een hele stijlvolle en luxe uitstraling en is daarom écht iets waar je in wilt investeren. Spiegels met ronde vormen doen het ook vaak heel goed. De vormen breken de ruimte een beetje en ze vallen meteen op.

Meubels en accessoires

Als het gaat om de meubels voor in de badkamer kun je het zo duur maken als dat je zelf wilt. Er is namelijk een enorme variatie aan soorten en stijlen, voor uiteenlopende prijzen. Dus is er voor ieder budget wel iets te vinden. Als je een goedkoper meubel kiest, kun je spelen met de opties om het wat stijlvoller te maken. Denk hierbij aan de kleur van het meubel, maar ook de handgrepen. Een donkere hout kleur of een mat zwart meubel, in combinatie met strak sanitair, kan ineens heel veel sfeer aan de ruimte geven. Overweeg ook eens om in plaats van een handdoekenrekje een mooie houten trap neer te zetten, waar je de handdoeken overheen kan hangen. Dit soort keuzes in meubels en accessoires maken je badkamer stijlvol en uniek.

De aankleding en decoratie

Als je geen nieuwe meubels wilt kopen of je badkamer een andere kleur wilt geven, dan kun je de badkamer ook stijlvol inrichten door middel van decoratie. Denk hierbij aan mooie accentstukken, zoals frisse zachte handdoeken, luchtige gordijnen of geurkaarsen. Heb je een bad? Dan is een zelfgemaakte badplank echt een aanvulling voor de ruimte. Zet er een paar kaarsen op en een houder voor je boek of tablet. In bad gaan zal nooit meer hetzelfde zijn!

Let op de kleinste details

Vergeet tenslotte de details niet. Kleine dingen in de badkamer zoals nieuwe zeepdispensers of douchebakjes kunnen een grote impact hebben. Zorg er bij dit soort losse kleine accessoires voor dat ze allemaal in dezelfde stijl zijn. Zo creëer je uniformiteit en maak je de ruimte tot één geheel. Op die manier ziet je badkamer er door de kleinste details, super stijlvol uit!

Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je een badkamer creëren die zowel stijlvol als betaalbaar is.