Thuis mediterraans koken

Op vakantie smaakt alles beter! Als je in Italië bent dan krijg je de heerlijkste pizza’s voorgeschoteld en de tapas en paella in Spanje is om van te smullen! Eenmaal thuis aangekomen laat het weer je vaak in de steek en verlang je terug naar de heerlijke vakantiegerechten. Natuurlijk kun je een diepvriespizza in de oven stoppen of een paella uit een zak opwarmen, maar dat is natuurlijk niet het echte werk. Om de lekkerste mediterraans eten thuis te bereiden heb je ook het juiste kookgerei nodig!

Een houtgestookte pizza oven

Kies in plaats van een diepvries pizza voor een pizza uit je eigen houtgestookte pizza oven! Niet alleen zien deze ovens er super leuk uit en haal je meteen weer het Italiëgevoel in huis, een pizza oven heeft ook vele andere voordelen.

Een versbereide pizza smaakt natuurlijk veel beter dan eentje ut de diepvries, maar als je deze bereidt in een pizza oven, dan komen de smaken nog meer tot zijn recht. Je pizza droogt namelijk niet uit waardoor de sappen en smaken beter bewaard blijven. Bovendien wordt een houtgestookte oven super snel warm en wordt ook je pizza binnen enkele minuten gebakken. Hierdoor kun je binnen een kwartiertje een heerlijke verse pizza op tafel toveren!

De paella pan

Heb jij meer feeling met de Spaanse keuken dan met de Italiaanse keuken? En ben jij gek op zeevruchten? Dan mag de paella pan niet ontbreken in jouw keuken! De typische paella bestaat uit rijst, zeevruchten, kip, tomaat, saffraan en doperwten. Maar het is aan jou om het lekkerste recept te creëren!

Een echt lekkere paella maak je in de paella pan. Deze herken je in de eerste plaats aan hun grootte, het zijn lage maar hele grote pannen die soms een doorsnede van 70 centimeter kunnen hebben! Daarnaast zijn ze gemaakt van plaatstaal of zijn ze geëmailleerd. Hierdoor kan de warmte zich overal goed verspreiden en worden alle ingrediënten tegelijkertijd verwarmd. Een leuk weetje is trouwens dat je niet in paella roert, maar dat je het omschept!

Mis jij dus het heerlijke eten van vakantie? Ga er dan in Nederland mee aan de slag en koop een pizza oven of een paella pan en haal een stukje Mediterranen naar Nederland!