schilderijen in het interieur

Een mooi schilderij kan het interieur meer sfeer en uitstraling geven. Het kiezen van een schilderij is echter lastig, omdat er rekening gehouden moet worden met het interieur. Er zijn diverse soorten schilderijen die je kunt laten maken. Maar hoe kies je de juiste? In dit artikel geven we een aantal woonideeën voor het kiezen van het juiste schilderij voor jouw interieur. Lees snel verder!

Schilderijen

Schilderijen kunnen een grote toevoeging zijn aan het interieur, mits je het goed aanpakt. De verschillende elementen in het interieur moeten goed op elkaar aansluiten. Je moet onder meer rekening houden met het kleurenpalet van het interieur, de vloer, de muren en zelfs de kleinere accessoires. Als je dit niet doet kan het al gauw rommelig en druk ogen.

In een monochromatisch kleurenpalet zou een groot schilderij met kleuren goed passen. Dit zal een echte eyecatcher zijn en het interieur naar een hoger niveau tillen. Hierbij is het belangrijk dat er geen andere objecten of decoraties de aandacht trekken. Is het interieur al vrij druk? Dan raden we aan om een rustig en klein schilderij op te hangen. Daarnaast moet je kijken naar het soort schilderij dat je in huis wilt. Hieronder gaan we daar verder op in.

Abstract schilderij

Een abstract schilderij valt onder de moderne kunst. Hierbij probeert de kunstenaar niet altijd objecten uit de echte wereld te weergeven en kan er gebruik worden gemaakt van verschillende vormen, kleuren en contrasten. Een abstract schilderij zal goed passen bij een modern interieur, omdat dit vaak minimalistisch is. Zo’n schilderij kan een eyecatcher en een gespreksonderwerp zijn wanneer je vrienden of familie over de vloer hebt.

Schilderij van een foto

Heb je een foto die veel herinneringen omhoog haalt? Dan is een schilderij van een foto de beste keuze. Het kunstwerk zal realistisch en persoonlijk zijn. Dit is tegenwoordig een populaire interieurtrend en willen we daarom als een van onze woonideeën meegeven. Hoewel het populair is, zal het altijd een uniek kunstwerk zijn.

Landschap schilderij

Voor meer rust in huis zal een landschap schilderij perfect zijn. Je kunt zowel kiezen voor prachtige kustgebieden als mooie steden. Het voordeel hiervan is dat elk landschap andere kleuren bevat. Zo kun je altijd een schilderij kiezen dat bij jouw interieur past.

Portret laten maken

Wil je iets persoonlijks in huis halen? Dan raden we het aan om te kiezen voor een portret. Dit is een bijzondere manier om jezelf of anderen te vereeuwigen. Je kunt het erg persoonlijk maken door een portret van jezelf te laten maken, maar je kunt ook een portret laten schilderen van de hele familie. Hieronder hebben we een aantal ideeën op een rijtje gezet, wat betreft portretten.

Familieportret

Een portret laten schilderen kan van alles betekenen. Zo kun je onder meer een portret laten schilderen van de familie. Dit is heel persoonlijk en kan wel generaties meegaan. Wel zijn er een aantal zaken waar je over na moet denken. Denk hierbij aan het formaat en de schilderstijl. Een portret kan heel realistisch zijn, maar ook losser en impressionistisch.

Dierenportret

Voor een dierenvriend zal een dierenportret ideaal zijn. Op deze manier kun je jouw huisdier vereeuwigen. Vaak probeert de kunstenaar het uiterlijk en karakter van het dier goed te verbeelden.

Speciale portretten

Ook kun je een portret laten maken van jouw favoriete artiest. De artiest kan worden verbeeld in andere kledij, in een filmdecor of in een landschap naar keuze. Je kunt het geheel personaliseren en er toch nog een eigen draai aan geven. Dit is het grootste voordeel van een portret laten maken.