Meubels op maat laten maken

Toen je die allereerste keer jouw nieuwe woning betrad, zag je het eigenlijk direct voor je. Je wist hoe de indeling moest worden. Waar de bank zou komen te staan, waar het tv meubel een plekje zou krijgen, welke kleuren en stoffen er gebruikt zouden moeten worden. En dat niet alleen voor de woonkamer, maar voor de gehele woning.

Handig. Dat zou je misschien zeggen. Vol goede moed stapte je de winkels binnen, maar tot je grote verbazing kwam je tot de conclusie dat al die mooie plannen met kant-en-klaar meubels eigenlijk niet mogelijk zijn. Dé perfecte meubels voor jouw woning lijken onvindbaar te zijn. Met de handen in het haar kom je telkens met lege handen terug van het winkelen.

Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Er is namelijk een goed alternatief. Namelijk: meubels op maat laten maken. Dat lijkt tegenwoordig steeds populairder te worden en dat is zeker niet geheel zonder reden. Vanwaar die populariteit? In dit artikel zetten we 3 goede redenen om meubels op maat te laten maken op een rijtje.

1. Je kunt alles laten passen

Dit is natuurlijk het allergrootste voordeel van op maat gemaakte meubels. Doordat je zelf de afmetingen doorgeeft, zorg je ervoor dat eigenlijk alles kan passen. Zelfs een super schattig en klein salontafeltje om de ruimte net wat te breken. Of een kast die nét in die ene smalle hoek past. Op die manier kun je de ruimte van je woning volledig benutten. Dat is handig. Zeker gezien de huidige woningen steeds smaller worden. Er is minder woonoppervlakte en dat moeten we vooral bij nieuwe woningen vaak betalen met minder leefruimte.

Wil je er zeker van zijn dat de meubels goed zullen passen? Maar vertrouw je je eigen meetkunsten niet zo? Dan zou een interieurbouwer dit kunnen inmeten voor je. Dan weet je zeker dat het past.

2.Hoge kwaliteit

Bij maatwerk wordt er aan ieder meubelstuk evenveel aandacht geschonken. In tegenstelling tot kant-en-klare meubels worden ze niet aan de lopende band geproduceerd, maar wordt voor ieder item echt de tijd genomen. Alles wordt met de hand gedaan. Ieder detail goed over nagedacht. Dat maakt ook dat de kwaliteit opperbest is. Met een op maat gemaakt meubelstuk weet je zeker dat je hier heel wat jaren plezier van zult hebben.

3. Ontelbaar verschillende keuzes

In de winkel beschik je vaak maar over een beperkt aantal opties waar je uit kunt kiezen. Bij maatwerk is dit precies het tegenovergestelde. The sky is the limit! Zolang het materiaal en de kleur verkrijgbaar is, is het eigenlijk altijd mogelijk. Hierdoor beschik jij over de mogelijkheid om jouw interieur helemaal naar eigen wens in te richten. Niet een kant-en-klaar interieur die je in alle boekjes kunt vinden, maar een interieur wat echt helemaal eigen is. Ontelbaar verschillende keuzes om jouw eigen smaak en gevoel te laten spreken.