Zit jij al een tijdje in je huis te kijken naar het vervallen en verouderde laminaat? Dan is het tijd om te gaan kijken naar de alternatieven op de markt. De afgelopen jaren zijn er steeds meer mensen overgestapt van laminaat naar een PVC vloer visgraat. De opkomst van dit unieke design heeft veel harten veroverd. In dit artikel zullen we bespreken wat dit precies inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken. Dus voordat je een overhaaste keuze maakt of beter nog gezegd, de keuze niet maakt, is het verstandig om alle voordelen eens te lezen.

Wat is een PVC vloer visgraat?

Een PVC vloer visgraat is een PVC vloer gelegd in een visgraatpatroon. Tegenwoordig zijn de vloeren niet meer van een echte houten vloer te onderscheiden. Door de exclusieve en houten uitstraling van de vloer creëer je een natuurlijke sfeer.

Waarom zou ik mijn oude vloer vervangen?

Vaak zijn de vloeren in het huis waar je woont verouderd. Ze zijn gelegd voor de opkomst van verschillende PVC alternatieven en hebben al jaren slijtage ondergaan. Dit heeft gevolgen voor de comfort van de vloer maar ook voor de isolatie van je huis. De isolatie heeft gevolgen voor de stookkosten en de gevoelstemperatuur in de kamer. Wil jij je woonkamer net dat geven wat de uitstraling zal betoveren? Dan is de keuze voor een PVC vloer visgraat wat voor jou! Het vervangen zal je op de lange duur de stookkosten besparen. De PVC visgraat vloerverwarming zal dus beter werken. Dit is niet alleen gunstig voor je portemonnee maar ook voor moeder natuur. We moeten samen letten op de vermindering van uitstoot en door het gebruik van deze vloeren kan je hier al een goed begin mee maken. Dus je kiest niet alleen voor je eigen comfort maar ook voor die van de natuur. Minder stoken betekent namelijk minder uitstoot.

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer visgraat?

Om de voordelen nog even overzichtelijk op een rijtje te zetten volgen hier wat voorbeelden. De unieke samenstelling zorgt voor een mooie natuurlijke uitstraling. Stel dat je voor de Franse tint wilt gaan dan is het type Paris eventueel wat voor jou. Door deze unieke stijl kan je de kamer die in je ogen iets te chic is een wat meer ontspannen uitstraling geven. Door de variatie aan kleurtinten zorgt de vloer voor een warme gloed en meer diversiteit.

Bij het aanschaffen krijg je de mogelijkheid om in overleg een afspraak te maken over het leggen van de vloer. Door de unieke samenstelling is het leggen een stukje lastiger dan het leggen van laminaat. Een PVC vloer visgraat inclusief leggen zal natuurlijk meer kosten maar dan kan je de kwaliteit garanderen. Bij het foutief leggen van de vloer zal de isolatie hiervoor boeten en dit haalt een van de grootste voordelen onderuit. Dus wanneer je overtuigd bent van de desbetreffende vloer is het laten leggen ervan de juiste keuze!