overgang baby naar peuterkamer

Zodra je kindje eenmaal uit het ledikantje groeit, is het tijd voor een groter bed. Het perfecte moment om van de babykamer een peuterkamer te creëren: een fijne slaapkamer waar ze veilig kunnen spelen en heerlijk kunnen slapen. We geven je tips en inspiratie die je helpen met het omtoveren van de babykamer tot een peuterkamer.

Thema en stijl

De nieuwe kamer van je kind begint met het kiezen van een thema. Het is belangrijk om te kijken naar de grootte van de kamer. Kijk daarbij ook naar de bijpassende kleuren, of een thema wat aansluit bij de interesses van de peuter. Denk hierbij aan auto’s, dieren of prinsessen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan behang op de muur of accessoires in de kamer. Op internet zijn tal van interieurstijlen te vinden die jou kunnen inspireren voor het thema van de kamer.

Peuterbed of eenpersoonsbed?

Het ledikantje begint inmiddels te klein te worden. Je hebt de mogelijkheid om een peuterbed te kopen met een afmeting van 70×150 of een eenpersoonsbed met matras 90×200. Het voordeel van een eenpersoonsbed is dat je kind hier heel lang in kan slapen. Maak het extra veilig met een bedrekje als je peuter het een beetje spannend vindt om in een groot bed te slapen.

Opbergruimte

Kleertjes gaan op den duur meer ruimte in beslag nemen en je kind zal ook steeds meer speelgoed krijgen. Al deze spullen moeten een plek krijgen, voldoende opbergruimte is daarom van belang. Tover de commode eventueel om tot een handige opbergplek voor speelgoed of andere spullen. Of kijk naar opbergruimte voor onder het bed. Een goede en grote kast voor alle kleding is ook een echte musthave voor een peuterkamer.

Aankleding en accessoires

Als je een thema hebt gekozen voor de kamer, is het tijd om de kamer te decoreren en aan te kleden. Kijk hierbij wat er past bij de stijl van de kamer, maar ook bij de meubels die er in de kamer staan. Werk de stijl van de kamer door met bijvoorbeeld muurstickers, schilderijtjes of bijvoorbeeld een groeimeter. Een ander manier om de kamer op te leuken, is door middel van een bijpassend nachtlampje of met een tipi-tent.