Optimaal genieten van je balkon in de herfst en winter

Hoewel de koude maanden nu echt zijn begonnen, is het zonde om jouw balkon helemaal links te laten liggen. Ook in de herfst en winter kun je er nog optimaal van genieten!

Comfortabele meubels

Je kunt pas echt lekker buiten zitten als er comfortabele meubels op het balkon staan. Schaf een heerlijke loungestoel aan of koop een compacte bank met dikke buitenkussens. Als je de ruimte hebt, is het ook fijn om er een poef bij te zetten. Deze kun je gebruiken als voetenbankje én als bijzettafel.

Terrasscherm voor de warmte

Als jouw balkon niet overdekt is, mag een terrasscherm niet ontbreken. Zo kun je in de zomer altijd lekker koel in de schaduw zitten. In de herfst en winter zorgt het er juist voor dat de warmte langer blijft hangen. Dat is ideaal voor de koele dagen! Voor optimale luxe kijk je naar kwalitatieve terrasschermen met elektrische bediening.

Winterharde planten of kunstplanten

Groen maakt het balkon altijd een stuk gezelliger. Om te voorkomen dat alle planten het begeven tijdens deze koude periode, is het slim om vooral winterharde planten te gebruiken. Heideplanten blijven bijvoorbeeld zelfs in de winter heel fleurig. Zie je het toch niet zo zitten? Dan kun je altijd gaan voor mooie kunstplanten.

Weersbestendig vloerkleed

Een speciaal buitenkleed maakt het balkon zowel letterlijk als figuurlijk een stukje warmer. Het voelt aangenaam onder de voeten en ziet er tegelijkertijd heel sfeervol uit. Het handige aan een buitentapijt is dat je het zelfs op regenachtige dagen gewoon buiten kunt laten liggen.

Optimaal genieten van je balkon in de herfst en winter

Kussens en dekentjes

Leg een paar extra sierkussens neer op de balkonmeubels en pak er direct een warm dekentje bij. Zo kom je de frisse herfst- en winterdagen wel door! Het is helemaal mooi als de kleuren en eventuele prints goed bij elkaar passen.

Terrasverwarmer op het balkon

Ben je een echte koukleum? Dan kun je eventueel een elektrische heater of infraroodverwarming op het balkon neerzetten. Er zijn ook compacte varianten verkrijgbaar die je aan de muur kunt monteren. Let bij iedere vorm van verwarming natuurlijk wel goed op de veiligheid.

Sfeervolle verlichting

Maak jouw balkon helemaal af met sfeervolle buitenverlichting. Hang een lichtsnoer op, zet kaarsen op tafel of koop lantaarns met LED verlichting. Ook een leeslampje is erg handig als je ’s avonds nog een kaartspelletje wil spelen of een boek wil lezen.