Hongaarse punt PVC vloer

De PVC vloer is tegenwoordig razend populair. De vloer is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. De PVC Hongaarse punt vloer is een vloer die we steeds vaker tegenkomen. De Hongaarse punt vloer is een bepaald patroon waarin de vloer wordt gelegd. Het patroon is een echte klassieker voor in de grote paleizen en herenhuizen. De Hongaarse punt vloer heeft een verwarrend feitje. De Hongaarse punt wordt namelijk ook wel Chevron genoemd. Dit is een Frans woord en betekent visgraat. De visgraat en Hongaarse punt PVC vloer zijn niet dezelfde. Erg verwarrend. Wil jij meer te weten komen over een Hongaarse punt PVC vloer? Lees dan snel verder!

Hoe wordt de vloer gelegd?

De Hongaarse punt vloer wordt op een speciale manier gelegd. De Hongaarse punt heeft een uniek patroon in de vloer. De hoek waarin de vloer wordt gelegd is 45 of 60 graden. De visgraat vloer daarentegen wordt in een hoek van 90 graden gelegd. De hoek van de Hongaarse punt is een scherper. Hierdoor heeft de Hongaarse punt een strakkere en rustigere uitstraling, ten opzichte van het visgraat patroon.

Voordelen PVC vloer

De PVC vloer in een Hongaarse punt hebben een unieke uitstraling. De woning krijgt een luxe uitstraling. In tegenstelling tot de houten vloeren, is een PVC vloer zeer onderhoudsvriendelijk. De PVC vloer is over het algemeen vrij dun en heeft een bepaalde samenstelling. De vloerverwarming is dus uitermate geschikt bij deze dunne PVC vloer.

De Hongaarse punt in PVC uitvoering is redelijk nieuw. Doordat de vloer razend populair is, is de vloer al wel in vele kleuren verkrijgbaar. De PVC vloer is een stuk goedkoper dan een houten vloer. Eventuele beschadigingen op de vloer kunnen natuurlijk ontstaan. Gelukkig zijn beschadigingen bij een PVC vloer gemakkelijk op te lossen. Een beschadigde strook kan eenvoudig worden vervangen, zonder de hele vloer te verwijderen.

Dryback vloer Hongaarse punt

Ben jij al bekend met de dryback PVC vloer? Deze vloer is ook wel bekend als de plak PVC vloer. Het plakken van de PVC vloer is een populaire manier om de vloer te leggen. De vloeren zijn gemaakt om te verlijmen op een vaste ondervloer. Zorg ervoor dat de ondervloer geheel egaal is. Indien er nog hoogteverschillen of oneffenheden in de vloer aanwezig zijn, verwijder deze dan voordat de vloer wordt geplaatst. De oneffenheden ga je namelijk na het verlijmen van de vloer terugzien in de vloer. Dat is natuurlijk zonde van de vloer. Wij adviseren jou om het leggen van de vloer te laten uitvoeren door een vakspecialist