taatsdeur

Het uitkiezen voor deuren voor in je huis kan lastig zijn. Er zijn namelijk veel verschillende deuren en elke deur heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je de deur mooi vindt en dat hij past bij het interieur. Wil je niet een gewone deur, maar wil je iets anders? Dan kan je kiezen voor een taatsdeur. Deze geeft jouw interieur in ieder geval een prachtige uitstraling. Daarnaast is het handig in gebruik. In deze blog leggen wij uit wat het precies is, wat de voordelen en nadelen zijn en de mogelijkheden.

Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur is een deur die naar beide kanten kan worden geopend, in tegensteling tot een normale deur die maar één kant op gaat. Het bestaat uit een scharniersysteem met scharnieren in de vloer en aan het plafond. Dit valt in een speciaal afgewerkte sparing in plaats van in een kozijn of frame. Doordat de deur aan beide kanten open kan, zit er vaak ook geen klink aan, maar kan je gewoon de deur openduwen. Een taatsdeur kan perfect op maat worden gemaakt bij verschillende bedrijven.

De voor- en nadelen van een taatsdeur

Naast dat de deur er prachtig uitziet in huis, laat een taatsdeur met glas veel licht door. Zo lijkt je huis veel groter en is er meer licht dan met een gewone deur. Ook is een taatsdeur handig in gebruik, omdat je de deur beide kanten op kan openen met een klein duwtje. En geen zorgen: daarna valt de taatsdeur automatisch zachtjes achter je dicht. Kinderen kunnen dus ook makkelijk de deur openen en handen komen minder gauw tussen de deur terecht. Echter zitten er ook een paar nadelen aan een taatsdeur. De deur kan namelijk niet helemaal afgesloten worden zoals bij een gewone deur wel kan. Daardoor is de isolatie niet optimaal en heb je eerder last van geluid in een andere ruimte. Een oplossing hiervoor is het gebruiken van rubberen strips.

De mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden voor taatsdeuren. De populairste zijn stalen deuren, bijvoorbeeld de stalen taatsdeuren van Indoorsteel. Een stalen deur straalt luxe en duurzaamheid uit. Door het glas in het middel heb je ook nog eens transparantie en veel lichtinval in huis. De hoeveelheid glas kan je zelf bepalen. Natuurlijk kan je ook taatsdeuren van ander materiaal kiezen, of een gewone deur.