met een klein budget toch een nieuwe keuken

Stel: je hebt net een nieuw huis gekocht in bijvoorbeeld Amstelveen of Zaandam, maar door de krappe markt is er meer overboden dan voorspeld en gehoopt. Wil je in jouw nieuwe huis toch een mooie nieuwe of stevig vernieuwde keuken hebben? Volg dan deze tips op, want daarvoor is in lang niet alle gevallen veel geld voor nodig.

Toch een gloednieuwe keuken

Jij bent met een makelaar Zaandam of makelaar Amstelveen druk in de weer geweest bij de zoektocht naar een nieuw huis. Bezichtiging na bezichtiging, bieden en overboden worden en telkens weer hopen op een telefoontje met geweldig nieuws. Soms doe je dan concessies en kijk je in veel gevallen steeds vaker door de vingers. Neem de huidige keuken: zit die er in je nieuwe huis écht niet in of ligt zijn beste tijd echt decennia achter ons? Dan kun je helaas niks anders doen dan voor een gloednieuwe keuken te gaan.

Wéér een investering dus, en niet zomaar één, toch? Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van aanbieders waardoor dit mee kan vallen. Waar je vroeger eigenlijk verplicht naar de duurdere keukenboeren moest voor een gloednieuwe keuken, kun je nu ook bij andere bedrijven aankloppen voor beduidend minder dure exemplaren. Online kun je ook op zoek naar showroommodellen die voor een zachter prijsje aangeboden worden. Met deze keukens is negen van de tien keer niks aan de hand.

Verbouw de huidige keuken

Doet de huidige keuken het eigenlijk nog wel, maar valt hij verder niet echt in de smaak? Dan is het zonde om de hele keuken er gelijk uit te slopen. Met vaak kleine aanpassingen tover jij je keuken namelijk al helemaal om. Bij sommige keukenboeren kun je bijvoorbeeld nieuwe kastdeurtjes voor al €20 per stuk bestellen. Shop gelijk nieuwe handgrepen en na een kleine investering is de keuken al heel anders. Wist je dat je zelfs een nieuw keukenblad kunt kopen voor nog geen €50?

Is er dan toch nog wat geld over en zoek je een echte eyecatcher? Een zwarte keukenkraan kan tegenwoordig eigenlijk in geen keuken meer missen. Helemaal volgens de laatste trends dus! Zet jij er ook een in je verbouwde keuken? Dan haalt dit het gelijk helemaal op.

Likje verf

Ben jij een echte bofkont, dan kost de make-over van jouw keuken nog minder moeite en geld. Met een dikke rol verf op de muur en een vers parket op de vloer kom je dan al een heel eind. Wil je met alle trends meegaan? Verfmerk Flexa kwam met de kleur van het jaar 2021 ‘Brave Ground’, een neutrale bruine tint die goed te combineren valt. Ook donkerblauw, grijs en diverse pastelkleuren zullen jouw keuken helemaal 2021 maken. Klaar voor? Gaan met die banaan!