prefab dakopbouw

De prefab dakopbouw wordt steeds populairder. Met een relatief makkelijke ingreep aan je woning, heb je namelijk in een keer een stuk meer ruimte. In tegenstelling tot de traditionele dakkapel, wordt de prefab variant al in de fabriek gemaakt. Hierdoor kan deze snel op de woning geplaatst worden. Je hebt hiervoor een aantal verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld van welk materiaal de kozijnen gemaakt moeten worden.

Wat zijn de kosten?

Dit klinkt natuurlijk allemaal leuk en makkelijk, maar waarschijnlijk zit je direct met een vraag. Want wat zijn dat de dakopbouw kosten? Gelukkig valt dit mee. Een prefab variant is namelijk een stuk goedkoper dan de traditionele dakkapel. Dit komt doordat alles in de fabriek of werkplaats al helemaal gemaakt kan worden. Wanneer je hiervoor kiest profiteer je dus niet alleen van gemak, maar ook nog eens van een besparing. De gemiddelde kosten liggen ergens rond de €5000. Het hangt natuurlijk af van de grootte wat de exacte kosten zullen zijn.

Extra mogelijkheden en afwerking

Ook hangen de kosten af van de afwerking en allerlei extra’s. Deze kunnen de prijs sterk beïnvloeden. Probeer dus altijd te kijken naar het totaal plaatje, en niet alleen de basis kosten. We hebben een aantal van deze dingen onder elkaar gezet zodat je weet waar je aan kunt denken.

  • De soort ramen in de dakkapel
  • De isolatie
  • De materialen die gebruikt worden
  • Zonwering of rolluiken
  • De afwerking aan de binnen kant (schilderen/stuken)

Snel extra ruimte

Wanneer je aan de gang gaat met een verbouwing of aanpassing aan je woning, wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk van af zijn. Lange trajecten of verbouwingen kunnen namelijk erg vervelend zijn. Een prefab dakkapel is dan de ideale optie. Doordat alle voorbereidingen al zijn gedaan, kan de dakkapel in één dag geplaatst worden. Houd alleen wel rekening met de levertijd. Het kan namelijk wat tijd kosten voor de kozijnen er zijn en alle voorbereidingen getroffen zijn.

Een prefab dakopbouw is dus een goede optie als je snel extra ruimte wilt in je woning. Of het nu gaat om je slaapkamer of badkamer, het kan helemaal het verschil maken. Daarnaast is je woning in veel gevallen ook nog eens een stuk waard, wanneer je het ooit wilt verkopen. Vaak is de waarde van je woning meer gestegen dan de kosten van de dakkapel zelf.