Mat zwarte badkamer stijl

Kun jij je een zwarte badkamer voorstellen? Jouw badkamer is een van de meest gebruikte ruimtes in huis en het is vaak de enige plek waar je echt kan ontspannen. Je verdient een ruimte waarin het prettig is om te vertoeven. Zwart beleeft een grote opkomst in moderne badkamers en als je de voorbeelden ziet, is dat helemaal zo gek nog niet. Dus als het idee om donkere tinten in je badkamer te gebruiken een beetje eng klinkt, dan hopen we je hier te laten zien dat dit juist heel mooi kan zijn!

Door simpelweg enkele kenmerkende stukken in je badkamer in stijlvol zwart toe te voegen, krijgt jouw badkamer een verfijnde uitstraling. Van strakke, matzwarte badkameraccessoires tot glanzend zwarte badkamertegels, je kunt het op jouw manier stylen.

Mat zwart is een van de meest actuele trends in badkamers. Mat zwart werkt zeer goed in combinatie met witte onderkasten en straalt een elegant en modern gevoel uit. Mat zwarte badkamer accessoires passen ook heel goed bij donkergrijze muren, wat resulteert in een stijlvolle badkamer die helemaal in de mode is. Een ander idee is om een deel van de douche met zwart te accentueren, dit geeft een chique uitstraling. Dus je kan ook een zwarte douchecabine kopen in plaats van een geheel zwarte douche.

Zwarte wandtegels

De sleutel om zwarte badkamermuren te laten werken, is het gebruik van contrasterende texturen en slim gebruik van verlichting. Hoogglans zwarte tegels reflecteren het licht in de kamer en creëren een luxe uitstraling. Spiegels kunnen een ruimte openen waar donkere muren ze anders kleiner zouden kunnen doen lijken.

Onthoud dat zwart bij alles past, maar we raden af om voor een volledig zwart kleurenschema te gaan. Het kan ervoor zorgen dat een toch al kleine ruimte een beetje te omsloten voelt. Als je toch kiest voor zwarte tegels in je badkamer, zal het combineren met een wit badkamermeubel en een tweede accentkleur, zoals goud, wonderen doen. Je krijgt er een luxueus en misschien wel dramatische uitstraling door. Het is een echt stijl-statement.

Mat zwart en metallic

Het combineren van zwart met metalen afwerkingen zoals koper, komt steeds vaker terug. Een zwarte en metalen badkamer straalt klasse uit en het gebruik van geborstelde metalen geeft het een luxe en moderne uitstraling. Om helemaal up-to-date te zijn, kies je voor kranen van geborsteld roestvrij staal of messing in combinatie met een zwart bad. Je kan bijvoorbeeld verschillende kleuren proberen zoals brons, goud of gun metal. Allen passen zeer goed bij mat zwarte badkamers.

Mat zwart en wit

Om alles zwart te maken is zoals gezegd niet aan te raden. Een alternatief is een witte badkamerstijl met mat zwarte elementen. Het is tijdloos en verfijnd, maar toch modern en opgeruimd. Het is daarom de ideale keuze voor elk huis.  Je kunt een beetje spanning toevoegen door te spelen met verschillende kleuren vloertegels zoals zwart en wit , of een vleugje metallic voor extra luxe.

Wood en zwarte badkamers

Het combineren van natuurlijk hout met zwart en wit geeft een modern gevoel en is een leuke variatie op de mat zwarte stijl. Een eikenhouten meubel met een zwarte quartz wastafel zou perfect in deze stijl passen. Samen met natuurlijke vloertegels helpt het om de wat strakkere uitstraling van de badkamer te verzachten.

Zoals je hierboven kunt lezen, is het mogelijk om verschillende kanten op te gaan met een mat zwarte badkamerstijl. Je kan kiezen voor subtiele mat zwarte elementen in combinatie met een moderne witte stijl. Of je kiest voor zwart als hoofdkleur met metallic afwerkingen. Beide stijlen zijn zeer fraai en zijn op dit moment de trend.

Hopelijk hebben wij je kunnen inspireren om ook eens over de kleur zwart voor je badkamer na te denken!