luxe binnen afwerking aluminium kozijnen

Ben je op zoek naar nieuwe kozijnen voor je ramen en deuren? Heb je dan wel eens over aluminium kozijnen nagedacht? Als vervanger van de houten kozijnen zijn deze heel geschikt. Zeker als je op zoek bent naar een moderne uitstraling voor je woning. En als het er aan de buitenkant mooi uitziet, dan kun je erop rekenen dat het van binnenuit ook heel goed staat.

Waarom kies je voor aluminium kozijnen?

Als je op dit moment houten kozijnen hebt dan zal het je bekend voorkomen. Om de paar jaar moet je je kozijnen opnieuw schuren, lakken en onderhouden. En als je een beetje pech hebt en de kozijnen al ouder zijn, dan krijg je te maken met houtrot. Of het hout is zo gaan werken door het weer dat er tussen de muur en het kozijn openingen lijken te ontstaan die de kou en wind doorlaten. Met aluminium kozijnen heb je daar allemaal geen last van. Het enige onderhoud dat je hoeft te doen, is af en toe schoonmaken.

Profiteer lang van je aluminium kozijnen

Als je de levensduur van aluminium kozijnen vergelijkt met kunststof kozijnen, dan zul je zien dat aluminium kozijnen meer dan dertig jaar meegaan. Terwijl de kunststof variant op ongeveer vijfentwintig jaar uitkomt. Aluminium is wel iets duurder in aanschaf, maar je hebt er dus wel langer profijt van. Aluminium heeft niet de eigenschap dat het kan roesten dus je loopt ook geen risico dat het niet weerbestendig is. Maar aluminium kozijnen hebben nog meer positieve eigenschappen.

Veilig en comfortabel

Aluminium is een sterk materiaal. Dat betekent dat het moeilijk te verbuigen is. En het kan ook niet gemakkelijk afbreken of versplinteren. Dat maakt aluminium kozijnen ook minder aantrekkelijk voor inbraak. Je zou kunnen zeggen dat aluminium kozijnen inbraak werend zijn. Van nature is aluminium geen goede kou- en warmtegeleider. Maar door de verwerking van isolerende materialen in het aluminium profiel ben je ervan verzekerd dat de elementen geen vrij spel hebben.

Moderne uitstraling en kleurrijk

De strakke profielen van het aluminium maken deze kozijnen populair als het gaat om toepassing in moderne huizen. Het is bovendien een flexibele oplossing voor je woning, want je kunt het in verschillende vormen en maten krijgen. Dat geldt niet alleen voor de raamkozijnen maar ook voor de deurkozijnen. Kies voor een vast kozijn uit een stuk of ga voor een symmetrische aanblik van twee of drie kozijnen naast elkaar. Daarbij kan een raam een kiepraam zijn of een draairaam, zodat je ook nog het huis lekker kan luchten. Een deur met een aluminium kozijnen kan bestaan uit volledig glas, maar het is ook mogelijk om het oppervlak in vakken te verdelen, dus zowel glas als aluminium. Daarmee kun je bijvoorbeeld onderscheid maken tussen de voordeur en de deur naar de achtertuin.

Als finishing touch bestel je natuurlijk aluminium kozijnen die helemaal aansluiten bij de stijl van je huis en bij jouw persoonlijke smaak. En daar heb je bij aluminium kozijnen volop keuze in! Alle RAL kleuren zijn verkrijgbaar, van stijlvol antracietgrijs tot vrolijk rood en alles wat ertussenin zit.