lichtinval door middel van shutters

Shutters zijn houten binnenluiken die verstelbaar zijn met horizontale lamellen. Deze vorm van raamdecoratie is erg populair, omdat je de lamellen makkelijk kunt verstellen. Hierdoor kun je op ieder moment van de dag de lichtinval aanpassen. Een ander voordeel is dat shutters geschikt zijn voor ieder raam. Je kunt shutters plaatsen voor ieder raam in huis, zodat het een mooi geheel wordt. Ben je benieuwd op welke standjes je de lamellen kunt zetten? Lees dan verder en kom erachter!

Geheel open

Is het een mooie lentedag waar je graag van wil genieten? Schuif dan de shutters helemaal open en geniet van het uitzicht op de tuin. Shutters zitten met scharnieren aan elkaar, hierdoor kun je ze openschuiven zoals een luik. Als je shutters hebt die voor een tuinraam of schuifpui zitten, kun je ze opendoen als vouwdeuren. Houd er wel rekening mee dat de shutters naar de zijkant worden geschoven en dat hier voldoende ruimte voor moet zijn.

Lamellen kantelen

Als de zon schijnt, maar je niet te veel zonlicht in huis wilt hebben kun je de lamellen kantelen. Ze kunnen naar boven en naar onder worden gekanteld, zodat je precies de lichtinval hebt die jij op dat moment wil. Hierdoor kan je genieten van het zonlicht, maar schijnt de zon niet vervelend in je ogen of op een beeldscherm. Je kunt er ook voor kiezen om de bovenste lamellen te kantelen en de onderste niet.

Geheel gesloten

Heb je ’s avonds behoefte aan privacy als het donker wordt? Dan kan je ervoor kiezen om de lamellen helemaal te kantelen, zodat niemand naar binnen kan kijken. De houten lamellen zorgen dan voor een gezellige warme sfeer in huis. In de zomer is het geheel sluiten van de lamellen ook ideaal. Witte lamellen kaatsten namelijk het zonlicht af en hierdoor wordt het niet warm in huis.

Laat je inspireren!

Met shutters kun je gemakkelijk zelf de lichtinval bepalen. Op ieder moment van de dag regel je met een handomdraai het perfecte licht. Ben je enthousiast geworden over shutters en overweeg je om te kiezen voor shutters bij jou in huis? Neem dan een kijkje op de website van Van Eyck shutters en laat je inspireren. Deze partij heeft een enorm assortiment aan dakraam shutters. Daarnaast maken ze shutters op maat, dus voor ieder raam is deze raamdecoratie mogelijk. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op!