leuke bloempotten voor op je terras

Wil je op jouw terras graag wat meer groen zien? Dat kun je doen door er een paar planten en bloemen op te zetten. Maar je wil deze toch niet op je terras zetten in die lelijke kwekerspotten? In dit artikel geven we enkele tips voor leuke bloempotten op je terras. Je bloemen en planten zullen pronken!

Nieuwe bloempotten uit de winkel

Je kan in heel wat planten- en interieurwinkels, online én offline, heel leuke bloempotten vinden. Ken jij bijvoorbeeld de elho collectie plantenpotten al? Deze potten van Nederlandse bodem zijn degelijk, zien er hedendaags uit, zijn milieuvriendelijk en niet al te duur.

Wil je iets meer budget uitgeven en ben je op zoek naar mooie cementen bloempotten, dan is ongetwijfeld de HAY collectie iets voor jou.

Tot slot vind je ook bij Hema, Dille en Kamille, en IKEA vind je degelijke en mooie bloempotten aan scherpe prijzen.

Maar waarom geen tweedehands bloempot?

Houd je van eclectisch? Dan vind je heel wat bloempotten uit ‘de goede oude tijd’ op rommelmarkten en in tweedehands winkeltjes. Zo vind je ongetwijfeld de bloempotten die jouw persoonlijkheid uitstralen.

Of iets creatiefs?

Je kan je persoonlijkheid nog meer uitstralen door creatief aan de slag te gaan met bloempotten. Waarom gebruik je geen ei-dozen om je stekjes in groot te laten worden? Of beschilder je die saaie terracotta potten in felle kleurtjes? Samen met je kinderen kan je er ook nog leuke dieren op schilderen. Dat is niet alleen een leuke activiteit. Je maakt ook bloempotten die je nergens anders zult zien. Zelf bloempotten maken, is dus ideaal als je graag bloempotten hebt die je nergens anders vindt.

Houd hier rekening mee bij de aanschaf van een bloempot

Elke bloempot heeft zo zijn voor- en nadelen. Een gouden tip is om altijd een bloempot met een gat onderin. Dit is belangrijk voor als je per ongeluk een beetje te veel water hebt gegeven. Het overtollige water stroomt dan gewoon uit de bloempot en je plant verdrinkt niet. Oef!

Houd er rekening mee dat als je planten in terracottapotten steekt, je sneller en meer water zal moeten geven. Waarom is dat? Terracotta heeft de neiging om water op te nemen. Vandaar dat je na een poos ook witte patronen op deze potten ziet. Dat komt door de kalk in het water.

Zo, nu weet je alles wat je over bloempotten moet weten. Ga nu maar lekker je terras inrichten.