Krukjes voor in de woonkamer

Het krukje. Veel mensen hebben er wel één of meerdere thuis. Naast praktisch is het bovendien een leuk en knus item in je interieur.

Handig zo’n krukje

Met een krukje in je woonkamer creëer je in een handomdraai extra zitplaats, zonder dat deze een prominente plek inneemt. Je hebt er een kruk immers gauw even bij gepakt.
Andere voorwerpen kun je juist wat meer laten opvallen in je interieur, met behulp van een krukje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kamerplant of een lamp, bovenop je kruk. Hiermee verleg je de tevens de functie, in dit geval naar bijzettafeltje.

Verschillende soorten en maten

Hoog, laag, vierkant, rond, hard of zacht; je hebt krukjes in verschillende uitvoeringen en afmetingen. Passend bij elke smaak en woonwens en voor ieders budget.

Houd je van de industriële look? Denk dan eens aan een stoere, stalen kruk. Robuust of draaibaar, al dan niet afgewerkt met een ruwe houten zitting.

Is landelijk meer jouw stijl? Misschien past een natuurlijke, houten kruk perfect bij jou. Wellicht is een boomstam variant wel helemaal jouw smaak.

Ben jij meer een klassiek type? Er zijn tal van ambachtelijk gemaakte krukjes met fraaie details. Of een echt antiek exemplaar, met een hele geschiedenis.

Liever bohemian? Wat dacht je van een gestoffeerde kruk, voorzien van de mooiste kleuren? Gemaakt van rotan of bamboe.

Voel jij je het prettigst in een moderne omgeving? Dan word jij vast en zeker enthousiast van een kruk met strakke lijnen of een minimalistisch ontwerp.

Spelen met kleur

Een krukje is een geschikt item om bepaalde kleuren in jouw interieur te accentueren of om door te voeren naar een groter geheel. Dat klinkt heel vaag, maar het is eigenlijk heel simpel. Stel: je hebt een okergele bank. Verder komt deze kleur niet of nauwelijks terug in jouw woonkamer. Om het geheel toch min of meer ‘kloppend’ te maken kun je werken met accessoires in dezelfde kleur. Zet je in een andere hoek van de woonkamer een kamerplant op een okergele kruk, dan breng je jouw woonkamer subtiel in balans. En juist deze accenten zullen rust brengen in een interieur.

Denk aan onze kinderen

We zouden bijna onze kleinste en meest belangrijke huisgenootjes vergeten. De kids! Wat is er nu fijner voor de kinderen om een eigen (speel)hoek te hebben in de woonkamer. Maak van deze ruimte een extra blikvanger door mooie elementen toe te voegen die helemaal passen in jouw interieur. Een kruk is daar uitermate geschikt voor. Er zijn tal van kinderkrukjes op de markt die perfect aansluiten bij jouw wensen en smaak.

Bron: woonenleven.nl