Marokkaanse tegels voor thuis

Reeds vele jaren lang wordt er gebruik gemaakt van Marokkaanse tegels in gebeds- en washuizen. Dit is echter lang niet de enige plaats waar je deze sfeervolle tegels aan zal treffen. Door de jaren heen hebben er dan ook heel wat mensen voor gekozen om ze op te nemen in hun private woning. Marokkaanse tegels zijn zo populair en bijzonder omdat ze steeds met de hand worden vervaardigd. Dit zorgt er weliswaar voor dat je er net wat dieper voor in de buidel moet tasten, maar dan heb je ook echt wel wat. Wil jij ook graag meer te weten komen over alle voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van Marokkaanse tegels? Lees dan snel verder en kom er alles over te weten hier op deze pagina!

Wat zijn Marokkaanse tegels precies?

Reeds vele eeuwen lang wordt er voor gekozen om gebruik te maken van Marokkaanse tegels in met name gebeds- en washuizen. Het waren uiteindelijk de Moren die ervoorhebben gezorgd dat deze Marokkaanse kunstvorm ook naar Europa over is gewaaid. Marokkaanse tegels zijn in de praktijk met de hand gemaakte en gevormde tegels die bestaan uit cement en klei gecombineerd met een laag marmerpoeder. Aan dit marmerpoeder wordt nog pigment toegevoegd waardoor de typische, transparante kleuren ontstaan. Het zijn net deze bijzondere kleuren die er voor zorgen dat Marokkaanse tegels zich moeiteloos weten te onderscheiden ten opzichte van andere tegels die op de markt zijn terug te vinden.

In welke ruimtes komen Marokkaanse tegels tot hun recht?

In principe is het mogelijk om in eender welke gewenste ruimte gebruik te maken van Marokkaanse tegels. Het gaat hierbij dan ook niet alleen om de badkamer en de keuken, maar ook om het toilet. In bepaalde gevallen is het wel zo dat de Marokkaanse tegels een bepaalde behandeling dienen te ondergaan. Dit geldt niet in het minst voor het moment waarop ze worden gebruikt in een vochtige ruimte. Marokkaanse tegels worden in de praktijk het vaakst aangebracht op de wanden. Hier is een uitstekende reden voor.

Ondanks het feit dat Marokkaanse tegels er om bekend staan over een uitstekende kwaliteit te beschikken is het namelijk ook zo dat ze snel sporen van slijtage kunnen vertonen. Aan de wand is dit risico echter veruit het kleinst. Er wordt in de praktijk wel eens gezegd dat Marokkaanse tegels al snel over een ‘geleefde’ uitstraling komen te beschikken. Voor veel mensen kan dit een doorn in het oog zijn, maar voor anderen is dit net één van de belangrijkste redenen om voor dit type van tegel te kiezen. Ben je op zoek naar een leuke tegel om buitenshuis gebruik van te maken, bijvoorbeeld voor je terras? In dat geval wordt het afgeraden om daarvoor te kijken in de richting van Marokkaanse tegels. Deze kunnen immers gaan springen bij vriestemperaturen.

Marokkaanse tegels impregneren of niet?

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het zo dat Marokkaanse tegels vatbaar zijn voor slijtage. Omwille van deze reden wordt het vaak aangeraden om ze niet één, maar wel twee of zelfs drie keer te laten impregneren. Dit zorgt er voor dat de poriën van de tegels worden opgevuld waardoor ze aanzienlijk beter zijn beschermd tegen niet alleen krassen, maar ook water en vlekken. Hou er rekening mee dat er voor elke impregneerlaag een droogtijd moet worden voorzien van twee uur. Moet je na een jaar vaststellen dat de tegels terug sneller lijken te gaan slijten? In dat geval zou je kunnen overwegen om nog eens een extra impregneerlaag te voorzien. www.ryans.nlvoorziet je graag van persoonlijk advies over hoeje het optimale uit de prachtige Marokkaanse tegels haalt.