Gietvloer trend 2020

Bij het kiezen van van een nieuwe vloer in je huis heb je de keuze uit veel verschillende vloersoorten. Kies je voor een laminaatvloer, een tegelvloer of kies je voor één van de meest populaire vloersoorten van de afgelopen jaren? Een gietvloer zie je namelijk in steeds meer huizen terugkomen, en dat is wat ons betreft niet voor niets. Een gietvloer kent vele voordelen is past in vrijwel ieder huis. Wij zetten de voordelen van een gietvloer voor je op een rij.

Onderhoudsvriendelijk

Een gietvloer is erg onderhoudsvriendelijk. Deze vloersoort zorgt er namelijk voor dat er geen naden of randen op de vloer komen, waardoor vuil zich niet kan hechten aan de vloer. Even kort met de stofzuiger over de vloer en een dweil er overheen, en de vloer is weer als nieuw. Je kunt de vloer zelfs voorzien van een speciale toplaag, waardoor het bijna onmogelijk is dat vlekken of kringen te zien zijn op de vloer. Zo kun je iedere dag optimaal genieten van je vloer.

Past overal in huis

Een gietvloer laten leggen is niet alleen erg mooi in de huiskamer, maar ook andere ruimtes in huis zijn meer dan geschikt voor deze vloersoort. Denk bijvoorbeeld aan de garage of de bijkeuken. Een gietvloer is namelijk enorm sterk, kan tegen een stootje en er kan dus ook prima op geklust worden in de garage. Ook de slaapkamer of de badkamer is geschikt voor een gietvloer. Een speciale coating zorgt ervoor dat de vloer helemaal waterdicht is, waardoor er zelfs in de douche een gietvloer kan worden aangelegd.

In verschillende kleuren

Een gietvloer kwam voorheen vaak in het grijs, waardoor het vooral geassocieerd werd met omgevingen als een fabriek of werkplaats. Tegenwoordig is een gietvloer ook te leggen in een andere kleur of zelfs een combinatie van kleuren. Op die manier kun je de vloer helemaal afstemmen op de sfeer die jij in huis wil creëren. Het past op die manier helemaal bij de rest van je interieur.

Dus ben jij op zoek naar een nieuwe vloer in jouw huis, denk dan zeker aan de gietvloer. Je zult er geen spijt van krijgen.