Interieurtrends die niet uit de mode gaan

Ben jij niet heel veel bezig met de laatste woontrends? Dat maakt helemaal niet uit! Zelfs als je geen binnenhuisarchitect bent, kunnen de trends die populair zijn in het interieur een grote invloed hebben op de manier waarop je huis eruitziet en aanvoelt. In deze blog helpen we jou om op de hoogte te blijven van alle trends op het gebied van wonen!

Dus wat is hot in home design op dit moment? We hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet. Hier zijn vijf van de populairste trends voor jouw interieur!.

1. Duurzaam ontwerp

Naarmate het bewustzijn van de noodzaak om ons milieu te beschermen groeit, neemt ook de populariteit van duurzaam wonen toe. Bij duurzaam ontwerpen gaat het erom een ruimte te creëren die milieuvriendelijk is, materialen te gebruiken die gerecycleerd of recycleerbaar zijn, en energie-efficiënte verlichting en apparaten te gebruiken. Kortom, het gaat erom lief te zijn voor de aarde. Kies bijvoorbeeld voor een laminaatvloer! Deze is al veel duurzamer dan een houten vloer.

2. Gedurfde kleuren en patronen

De dagen van beige muren en saai meubilair zijn voorbij! Tegenwoordig zijn mensen veel avontuurlijker wanneer het gaat om hun kleurkeuze. Ze zijn niet bang om verschillende kleuren en patronen te combineren. Als je een statement wilt maken in huis of op kantoor, ga dan voor gedurfd!

3. Gemengde materialen

Een andere trend die we veel zien is het gebruik van gemengde materialen. In plaats van één soort materiaal te gebruiken voor alles (zoals hout of glas), mengen ontwerpers nu verschillende materialen met elkaar om interessante visuele effecten te creëren. Zo zie je bijvoorbeeld een salontafel van hout en metaal, of een kroonluchter met zowel glazen als metalen elementen. Erg leuk voor de variatie!

4. Natuurlijk licht

Steeds meer mensen beseffen het belang van natuurlijk licht, zowel voor onze lichamelijke gezondheid als voor ons geestelijk welzijn. Daarom zien we een toename in het gebruik van dakramen, zonnebuizen en grote ramen in zowel residentiële als commerciële ruimtes. Als je de mogelijkheid hebt om meer natuurlijk licht in ruimtes te brengen, maak er dan gebruik van!

5. Meubilair als kunst

Tot slot zien we dat steeds meer mensen hun meubels als kunstwerken beschouwen in plaats van als functionele stukken. Mensen kiezen hun meubels niet alleen vanwege hun comfort en nut, maar ook vanwege hun esthetische waarde. En wij vinden dat een trend die het omarmen waard is!

Dit zijn slechts enkele van de vele trends die we momenteel zien in interieurdesign. Dus of je nu een interieurontwerper bent of gewoon iemand die graag op de hoogte blijft van de laatste trends, we hopen dat deze lijst je heeft geïnspireerd!