houten wanddecoratie woontrend 2021

We zijn constant op zoek naar de leukste items en accessoires voor onze woning. De beste manier om een ruimte om te toveren tot een stoere en warme plek is met een houten wanddecoratie. Niet alleen staat het mooi, maar het vult de ruimte ook goed. Bovendien zijn ze enorm veelzijdig. Zo kun je een houten wanddecoratie in de woonkamer, slaapkamer of op kantoor plaatsen. Daarnaast bestaan er verschillende soorten wanddecoratie voor jouw interieur. Hier geven wij je woontips voor de leukste houten wanddecoraties.

Houten wandplanken

De eenvoudigste manier om het interieur in een nieuw jasje te steken is met behulp van houten wandplanken. Deze wordt bevestigd aan een muur, zodat je er verschillende items op kunt leggen. De planken zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren. Doordat er zoveel keuze is, moet je zelf kijken wat bij je woning past en wat voldoet aan je behoeften.

Het voordeel van de houten wandplanken is dat het extra opbergruimte geeft. Heb je leuke accessoires waar je geen plek voor hebt? Houten wandplanken zijn hier ideaal voor. Bovendien zullen de wandplanken een robuuste look geven aan de woning. Er zijn stijlvolle wandplanken beschikbaar die op zichzelf al een mooie uitstraling geven, maar er zijn ook onzichtbare wandplanken waar je boeken op kunt plaatsen. Het zal lijken alsof de boeken in de lucht zweven.

Houten kunstwerk

Met een houten kunstwerk zul je meer groen in huis halen. Naast hout, worden mos en bladeren er ook in verwerkt. Dit maakt het een echt pronkstuk waar je zeker trots op zal zijn. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over onderhoud, omdat het groen gestabiliseerd is en het hout gedroogd is. Het kunstwerk hoeft alleen opgehangen te worden. Hierna hoef je er alleen van te genieten.

Houten wereldkaart

Houd je van reizen en kun je er niet genoeg krijgen? Dan zal een houten wereldkaart goed bij jou en je interieur passen. Met behulp van geavanceerde lasertechnologie zijn de wereldkaarten erg gedetailleerd. Ook kun je vaak kiezen uit verschillende lichte houtsoorten en donkere houtsoorten. Hiermee pas je het aan op jouw woning en haal je een stukje van je ‘wanderlust’ in huis. Daarnaast zijn ze ontzettend eenvoudig op te hangen met een magnetisch ophangsysteem. Geen gedoe met dubbelzijdig tape of lijm dus.

3D wanddecoratie

Voor een robuuste uitstraling kies je voor een houten wanddecoratie. Voor een unieke wanddecoratie kies je voor een 3D wanddecoratie. Doorgaans is dit een vrij groot kunstwerk dat de ruimte goed opvult. Als je niet van kleine details en accessoires houdt is dit de perfecte wanddecoratie. Het creëert een bijzonder effect en komt goed tot zijn recht aan de wand. Ook zijn ze vaak verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren, waardoor je het helemaal kan aanpassen en personaliseren.