houten jaloezieën kopen

Wilt u houten jaloezieën kopen, dan heeft u vast gezien hoeveel keuze er is. De prijzen lopen erg uiteen en het is belangrijk dat u voor uw geld de juiste jaloezieën aanschaft. Houten jaloezieën kopen doet u dus niet zomaar en u moet een keuze maken over de kleur, de afmetingen, de breedte van de lamellen en de ladderband. Met de onderstaande tips maakt u vast de juiste keuze.

Waarom houten jaloezieën kopen?

Het is niet vreemd dat u houten jaloezieën kopen wilt. Deze zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal en dat ziet u. Geen lamel is hetzelfde en hout straalt sfeer en warmte uit. Daarnaast is het ook een veelzijdig materiaal en dat betekent dat u een groot aantal mogelijkheden heeft. De lamellen kunnen bijzonder smal en bijzonder breed worden uitgevoerd en met houten jaloezieën kunt u ramen van meer dan 3,5 meter breedte bekleden. De keuze om houten jaloezieën te kopen is dus niet moeilijk, maar hoe kiest u de juiste?

Tip 1: voor- of in het raam monteren?

Een eerste beslissing die u moet maken betreft de afmetingen. En dan is het niet alleen belangrijk dat u de afmetingen van uw kozijn goed opneemt, maar dat u zich ook afvraagt of u de lamellen in het kozijn of voor het kozijn wilt hangen. Dit wordt ook wel in de dag of op de dag genoemd.

  • In de dag: kiest u ervoor uw kozijnen in de dag op te hangen, dan komen de afmetingen erg nauw. U gaat houten jaloezieën kopen die exact in het kozijn vallen en die dus een mooi geheel vormen met uw raam. Deze optie levert u een afgewerkt geheel op.
  • Op de dag: u kunt uw houten jaloezieën kopen en deze op de dag monteren. Dat betekent dat u ze voor het kozijn hangt en ze dus het hele raam bedekken. Ook dit kan mooi zijn, want de jaloezieën steken enigszins uit waardoor u er in uw interieur juist de aandacht mee trekt. Bij deze methode komt het opnemen van de maten wat minder nauw, omdat u ze niet exact in het kozijn monteert.

Tip 2: denk goed na over de kleur

Bij het houten jaloezieën kopen ziet u dat deze in een groot aantal kleuren te vinden zijn. En dat betekent dat houten jaloezieën voor ieder interieur geschikt zijn. De kleur is een belangrijk punt om over na te denken, want uw jaloezieën gaan waarschijnlijk langer mee dan uw inrichting. Besluit u later om uw interieur een make over te geven, dan is het handig dat de jaloezieën gewoon mee kunnen gaan. Kies daarom een neutrale kleur of een beits. Een modekleur is op dat moment erg trendy, maar trends waaien snel over en het is mogelijk dat u hier in 5 jaar op bent uitgekeken. Kies de kleur daarom met de lange termijn in gedachten en ga houten jaloezieën kopen die u na een aantal jaren nog steeds mooi vindt.

Tip 3: hout of PVC?

U kunt hele mooie jaloezieën kopen die gemaakt zijn van PVC. Deze worden dan uitgevoerd met een houtnerf, zodat ze eigenlijk niet meer van echt hout te onderscheiden zijn. PVC is een goedkoper materiaal, maar dat is niet de hoofdreden dat hiervoor gekozen wordt. Het is namelijk bestand tegen vocht. Wilt u houten jaloezieën kopen voor de keuken, de badkamer, de douche, het toilet of zelfs voor buiten, dan is PVC een veel slimmere keuze. Hout kan niet tegen vocht en trekt er krom van. Kiest u voor PVC met een houtlook, dan heeft u dat probleem niet. Daarnaast bespaart u met PVC vaak geld en krijgt u duurzame kozijnen die lang meegaan en weinig onderhoud nodig hebben. PVC jaloezieën zijn in een grote verscheidenheid aan kleuren te krijgen.

Tip 3: denk goed na over de lamel breedte

Eén van de beslissingen die u moet maken als u houten jaloezieën kopen gaat is die van de breedte van de lamellen. U kunt dan smalle lamellen nemen met een breedte van 25 millimeter, maar ook zeer brede lamellen zijn mogelijk van wel 70 millimeter breed. Als u meer privacy nodig heeft en minder lichtinval, dan kiest u voor smalle lamellen. Deze optie wordt vaak in kantoren gekozen, of bij kleine ramen, zoals op het toilet of voor de deur. Bij grote raampartijen en in de woongedeeltes zijn brede lamellen soms beter, omdat u dan nog voldoende naar buiten kunt kijken als ze open staan en er veel licht wordt doorgelaten. Gaat u houten jaloezieën kopen om ze in de dag te monteren, dan kijkt u naar de diepte van uw kozijn. Het is niet de bedoeling dat ze uitsteken.

Tip 4: ladderbanden zijn decoratief en praktisch

Veel (online) raamdecoratie winkels geven u, als u houten jaloezieën kopen gaat, de optie om wel of niet een ladderband te laten aanbrengen. Een ladderband dekt de gaatjes waar de koorden van uw jaloezieën doorheen lopen. Dit zorgt ervoor dat er minder licht naar binnen komt als de jaloezieën gesloten zijn, maar het zorgt ook voor een afgewerkt uiterlijk. Een ladderband geeft uw jaloezieën een warmere uitstraling, wat in klassieke- en landelijke interieurs erg mooi is. U kunt ook houten jaloezieën kopen met een ladderband in een contrasterende kleur. Dit maakt uw jaloezieën uniek en moderner.

Tip 5: houten jaloezieën kopen doet u online

Door uw houten jaloezieën te kopen bij een webwinkel kunt u wel 70 procent besparen op de prijs. Veel webwinkels hebben ook een showroom, als u ze toch wilt zien voordat u de houten jaloezieën kopen gaat. Het inmeten en ophangen doet u dan zelf en hier krijgt u duidelijke instructies voor. Bij veel webwinkels krijgt u kwaliteit voor een lage prijs. Voordat u de aankoop doet controleert u of de webwinkel is aangesloten bij het Webshop Keurmerk en leest u de retourvoorwaarden even goed door. Bent u tevreden over wat u leest, dan bespaart u veel geld door uw houten jaloezieën te kopen online. Met deze tips wordt het houten jaloezieën kopen kinderspel.

 

Benieuwd naar dé specialist in houten jaloezieen? Kom langs bij Doe Het Budget in Alkmaar!