hoe nieuwbouwwoning decoreren

In een nieuwbouwwoning kan het lastig lijken om voor een gezellig sfeer te zorgen. Een nieuwere woning heeft immers nog niet zoveel karakter als een woning die al wat langer meegaat. Gelukkig is het heel goed mogelijk om zelf karakter toe te voegen, met de juiste decoratie! Lees gauw verder voor onze tips.

nieuwbouwwoning decoreren

Wanddecoratie

Het zijn met name de muren die vaak maar wat leeg blijven in onze interieurs. En dat is zonde! De wanden vormen juist de uitgelezen plek om voor decoratie in huis te zorgen. Met sfeervolle wanddecoratie geef je echt een upgrade aan je woning. Je kunt er ook nog eens heel goed je stijl mee laten zien. Van een schilderij tot een wandplaat om op te hangen: er is veel om uit te kiezen. Je kunt natuurlijk ook meerdere decoratiestukken naast elkaar hangen, voor een extra opvallend resultaat. Denk aan een collage van posters en schilderijen!

Raamdecoratie

Misschien zie je je raamdecoratie in huis met name als iets praktisch: om voor privacy en verduistering te zorgen. Maar de juiste raamdecoratie maakt juist ook dat je woning er extra sfeervol uitziet! Kies bijvoorbeeld het liefst voor stoffen gordijnen in een opvallende kleur om meer uitstraling aan je woning toe te voegen. Maar ook jaloezieën kunnen goed staan, het liefst in een modern jasje van sfeervol hout of stoer aluminium.

Vloerkleed

Om een ruimte in een nieuwbouwwoning wat beter op te kunnen breken, is een vloerkleed een uitkomst! Onder de bank of de eettafel bijvoorbeeld: hier is zeker plek voor zo’n gezellige eyecatcher. Het is vandaag de dag zelfs trendy om meerdere vloerkleden uit te zoeken, die allebei in je zithoek neerlegt. Durf voor dat speelse effect te kiezen!

Verlichting

De juiste verlichting is heel belangrijk om voor sfeer in een kamer te zorgen. Hang daarom niet alleen een simpele plafondlamp op, maar werk liever een slim lichtplan uit voor je interieur. Wissel af met plafondlampen, tafellampen en staande lampen. En kies voor dimbaar licht in een wat gelere tint – dat maakt het aanzicht in je kamer veel knusser.

Planten

Er wordt wel gezegd dat je nooit genoeg planten in huis kunt hebben. Daar zijn we het zeker mee eens: planten zorgen voor een levendige uitstraling in je interieur. Ze zijn er in allerlei looks te vinden. Haal het liefst een mix van grote en kleine planten in huis, evenals planten met veel en weinig bladeren. Zo ga je voor een afwisselende look!

Kaarsen

Tot slot zijn kaarsen perfecte sfeermakers in huis. Je kunt ze op een heleboel plekken kwijt. Van je eettafel tot je bijzettafel, van je vensterbank tot je tv-meubel. Hoe meer kaarsen je in huis zet, hoe gezelliger het eruit ziet! Wissel ook af met verschillende soorten kaarsen: je kunt dinerkaarsen prima in de buurt van waxinelichtjes zetten. Juist met dit soort creatieve ideeën zorg je voor karakter in jouw fijne woning!