Geurolie branden tijdens de feestdagen

De tijd van sfeerlichtjes, dennenappels en glühwein maakt zo stilaan weer zijn intrede. Overal om je heen heerst een sfeer van gezelligheid en samenhorigheid. Ja hoor, de kerstperiode in zicht. Natuurlijk neem je dat warme gevoel graag met je mee naar huis. Je kerstboom wordt onder het stof vandaan gehaald en de lichtjes getest. Helemaal klaar voor een ultiem kerstgevoel. Of toch nog niet helemaal? Wil je echt een ‘all the way’-beleving creëren, dan mag een bijpassende geur niet ontbreken. Je kan er natuurlijk voor kiezen ieder uur van de dag een heerlijk gebraad de oven in te duwen, maar laten we het even praktisch haalbaar houden. De ideale oplossing voor een heerlijk geurende ruimte is simpelweg het branden van geurolie. Met de feestdagen voor de deur haal je al maar best de nodige voorraad in huis.

Hoe werkt geurolie nu precies?

Om je huis te overspoelen met een heerlijke geur doe je enkele druppels van je favoriete geur, al dan niet verdund met water, in een geurbrander. Door onderaan een theelichtje te plaatsen, warmt de vloeistof op en verdampt. Zo wordt ze razendsnel verspreidt doorheen de hele ruimte. Wanneer je kinderen of huisdieren gevaar lopen bij brandende kaarsjes kan je gebruik maken van een handig verstuif alternatief. Je mengt enkele druppels met wat water en doet ze in een verstuifflesje. Even de ruimte voorzien van enkele stuifbeurten en klaar.

De juiste geur

Het kiezen van een heerlijke geur is natuurlijk een persoonlijke kwestie. Hou je het graag neutraal of weet je zelf niet meteen wat kiezen? Neem eens een kijkje bij de seizoensgeuren. Een frisse dennengeur, champagne of de geur van pompoen soufflé… Stuk voor stuk geuren die je helemaal in kerststemming brengen. Bovendien is een doorsnee vanille geur ook steeds een prima keuze.

Waar te koop?

Geurolie vind je in heel wat winkels en vaak biedt de doorsnee supermarkt ook een klein assortiment aan. Wil je een uitgebreid aanbod aan geuren? Probeer even een online shop. Ze zijn vaak gespecialiseerd in dit soort zaken en bieden dan ook heel wat bekende, kwalitatieve merken aan. Het aanbod op gespecialiseerde webshops is vaak oneindig. Bovendien bieden ze bij speciale gelegenheden vaak samengestelde pakketten aan. Zo vind je er ongetwijfeld een kerstpakket terug met een mix aan bijpassende geuren.

Is geurolie schadelijk?

Een discussie die vaak gevoerd wordt door voor- en tegenstanders is het al dan schadelijke effect voor de gezondheid. Om er voor te zorgen dat je een gezonde optie in huis haalt, ga je best op zoek naar een geurolie met een zo hoog mogelijke concentratie aan etherische olie. Goedkopere exemplaren bevatten vaak maar een kleine hoeveelheid van deze olie. De rest van de vloeistof kan inderdaad stoffen bevatten die niet altijd even gezond zijn. Heb je je gezondheid lief? Kies voor een iets duurder flesje van goede kwaliteit.

Bron: designlife.nl