geniet van deze 5 voordelen met dimbaar licht

Verlichting met dimmer is ideaal omdat de felheid van het licht grotendeels ook de sfeer van de kamer bepaalt. In dit artikel bespreken we waarom dimbare ledverlichting zo goed voor je is. Zo kom je te weten welke 5 voordelen dimbare ledverlichting heeft.

Voordeel 1: aanpassen aan sfeer

Dit voordeel benoemde we net al, maar is wat ons betreft het grootste voordeel van dimbaar licht: je kunt de sfeer aanpassen! Als je jouw ledverlichting kunt dimmen, dan ben jij de master of light in je huis. Met andere woorden jij kunt op elk moment je verlichting aan jouw wensen aanpassen. Hierdoor voel jij je steeds op je gemak in je eigen huis. Is het ’s avonds laat en wil je rusten na een lange dag of misschien wel romantiek? Dim dan het licht tot een sfeervolle bijverlichting. Wil jij echter een actief gevoel opwekken? Zorg er dan voor dat de lichtknop helemaal opgedraaid wordt; door het felle licht krijg jij meteen meer energie!

Voordeel 2: je bespaart energie

Dit is meteen een leuk voordeel. Dimbare ledverlichting is enorm energiebesparend. Afhankelijk van het gebruik zal ledverlichting je 30 tot 50% besparen op de energiefactuur. Dat is niet niets! Dit komt natuurlijk omdat het stroomverbruik van dimbare LED-lampen vele malen lager is dan die van andere soorten lichtbronnen.

Voordeel 23 de lampen gaan langer mee

We hebben het kostenbesparingshoofdstuk nog niet afgesloten, want de dimbare ledverlichting heeft ook een langere levensduur. Er zijn dus meer branduren voor je lampen. Dit betekent dus dat je jouw lampen minder vaak moet vervangen. Dat is ook een mooie besparing! De ledverlichting heeft een langere levensduur omdat als je ze dimt er minder stroom door de ledlamp wordt verbruikt, hierdoor wordt de ledlamp ook minder warm, wat alleen maar een de levensduur van je lamp ten goede komt.

Voordeel 4: 0 tot 100% dimbaar

Je vindt heel wat dimbare verlichting op de markt, maar niet elke lamp kan je van 0% (helemaal uit) tot 100% (volledig aan) dimmen. Gelukkig zijn er wel fabrikanten die hierin gespecialiseerd zijn. Zij maken lampen die je van 0 tot 100% kunt dimmen. Hierdoor kan je jouw lamp volledig afstellen op wat jij wenst. Een verlichting tussen de 80 en 100 procent is ideaal wanneer je aan het werk bent. Maar gebruik je de lampen eerder te sfeer dan is verlichting tussen de 10 en 50% niet alleen ideaal, maar ook goedkoper.

Voordeel 5: je lamp ontwikkelt weinig warmte

Dimbare ledverlichting creëren minder warmte dan hun niet-dimbare broertjes. Omdat de warmteontwikkeling beperkt wordt in dimbare ledverlichting zal je lamp veel minder snel kapotgaan. Ook de kans op brandschade is hierdoor een stukje lager. Doordat je lamp niet te warm wordt, zal er ook geen verkleuring plaatsvinden op het plafond en zullen de lampen zich niet zo snel kapot branden.