dit zijn de voordelen van pvc vloeren

In dit artikel leggen we je de voordelen van pvc-vloeren uit. We vertellen niet alleen wat PVC is, maar vertellen je ook waarom het zo goed is. Bovendien hoeven PVC vloeren helemaal niet zo duur te zijn. Tegenwoordig vind je al heel makkelijk goedkope PVC vloeren. Kom, we laten je niet langer wachten. Hieronder lees je van welke voordelen je geniet als je voor pvc-vloeren kiest.

Wat is PVC?

Voor we de voordelen van pvc-vloeren uitleggen, gaan we je eerst vertellen wat PVC is. PVC is een afkorting en betekent ‘polyvinylchloride’. Een bek vol dus 😉 Maar wat is er zo bijzonder aan deze soort van vloer? Een pvc-vloer wordt gemaakt van verschillende lagen kunststof. Helemaal bovenaan komt een beschermende toplaag. Bovendien kan je dit soort vloeren nog maar nauwelijks onderscheiden van echt hout. Er zijn heel wat stijlen en dessins mogelijk, dus je hoeft niet per se een vloer die lijkt op parket te kopen. Er is voor elk wat wils!

En dan nu … de voordelen!

1. Pvc-vloeren zijn sterk en duurzaam

De toplaag van pvc-vloeren is beschermend en licht boven op de verschillende kunststoflagen. Hoe sterker de toplaag is hoe langer de vloer mee zal gaan. Logisch toch? In de meeste gevallen betekent dit dat je vloer makkelijk 25 jaar meegaat. Dat is dus langer dan bijvoorbeeld laminaat, vinyl of tapijt … 

2. Niets is onderhoudsvriendelijker dan PVC vloeren

PVC-vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Dankzij je pvc-vloer heb je immers nooit meer last van allergieën. Een pvc-vloer heeft een glad oppervlak, wat altijd makkelijker is om schoon te maken. Stofzuigen of dweilen zonder reinigingsmiddelen, is al meer dan voldoende!

3. Prima in combinatie met vloerverwarming

Pvc-vloeren kan je makkelijk combineren met vloerverwarming. PVC heeft namelijk een unieke eigenschap om zich aan te passen aan de temperatuur van de omgeving. De verschillende kunststoflagen waaruit je pvc-vloer bestaat geleiden de warmte prima.

4. Geluiddempend

Je pvc-vloer is geluiddempend. Dus als je in een tussenwoning of in een appartement woont, kan dit heel handig zijn. De verschillende lagen waaruit de pvc-vloer bestaat zorgen dat de voetstappen gedempt worden. Hartstikke fijn!

5. Waterbestendig

Heb je een hond of kinderen? Dan is af en toe geknoei met water onvermijdelijk. Gelukkig is PVC waterbestendig en kan je het makkelijk schoonmaken. Zelfs in de badkamer kan je pvc-vloeren leggen. Dus met deze vloeren mag er al eens wat meer geknoeid worden met water 😉