de voordelen van een houten vloer

Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende manieren om een vloer in je woning te leggen. Het blijft dan ook altijd een lastige keuze om de nieuwe vloer voor je woning uit te kiezen. Een van de meest voorkomende vloeren van tegenwoordig is de houten vloer. Dit is een van de oudste en mooiste manieren om een vloer in een huis te leggen. Dit komt doordat de houtlook een gevoel van natuur meegeeft aan een woning. In dit blog bericht willen we je dan ook alle voordelen van de houten vloer meegeven.

Een houten vloer voor een excentriek interieur

Een van de grootste voordelen van een houten vloer is dat hij tijdloos is. Dit wil zeggen dat hij bij bijna ieder interieur perfect past. Zo kun je de vloer tegenkomen in een klassiek interieur met bijvoorbeeld veel houten meubels. Deze houten meubels passen dan perfect bij de mooie vloer. Daarnaast kun je de vloer ook tegenkomen in een modern interieur. In de meeste gevallen zijn de houten planken in dit interieur als een visgraat vloer gelegd. Door deze manier van vloeren leggen, krijgt je vloer een geheel nieuwe dimensie, terwijl het materiaal hetzelfde blijft!

De vloer gaat enorm lang mee!

Een ander groot voordeel aan een houten vloer is dat hij enorm lang mee gaat. Wanneer je regelmatig onderhoud pleegt aan de vloer, kan hij dan ook bijna je hele leven mee gaan. Het onderhoud is daarnaast ook niet erg veel. Enkel stofzuigen en dweilen is bij de meeste houten vloeren al voldoende. Met sommige houtsoorten is een extra onderhoudsbeurt nodig, maar dit is niet bij alle houtsoorten het geval. Wel kun je er voor kiezen om het hout te laten behandelen als je het legt. Dit zal de levensduur van het hout nog eens stevig verbeteren.

Licht, donker of met mooie nerven

Een ander voordeel van hout is dat geen een plank hetzelfde is. Hierdoor kun je er voor kiezen om hout te nemen dat nerven vertoont. Dit kan dan ook een zeer leuk effect meegeven aan de vloer. Kijk dan ook goed welke houtsoort je kiest voor de vloer!