de natuur een handje helpen

Over het algemeen hoeven we het journaal maar aan te zetten of we horen van alles over zaken als de opwarming van de aarde, de stijging van de zeespiegel en de kritieke situatie van de plastic soep. Zo langzamerhand wordt het toch eens tijd dat we hier iets aan gaan doen? We zeggen bewust ‘we’, want alleen samen kunnen we problematiek als deze oplossen. Hoe jij in ieder geval de eerste stap in de goede richting zet, lees je in dit blog. We vertellen je hier met alle plezier hoe jij de natuur gemakkelijk een handje kunt helpen. Wees daarom één van de eersten die zich hiermee bezighoudt en laat de rest van onze samenleving zien hoe het moet!

Bye, bye plastic!

Als we iets willen betekenen voor onze planeet en onze ecologische voetafdruk ietwat willen verminderen, is het belangrijk dat we gedag zeggen tegen plastic. Het is je ongetwijfeld opgevallen dat je momenteel geen plastic rietjes meer bij je drankjes in een restaurant krijgt, maar dat deze voortaan van karton moeten zijn. Dit is een maatregel die genomen is naar aanleiding van de klimaattop. Gelukkig zijn er nog veel meer dingen die we kunnen doen om de hoeveelheid plastic in de oceanen te verminderen!

In de supermarkt

Het is aan te raden om er ook in de supermarkt op te letten hoeveel plastic je gebruikt. Als je iets pakt uit de supermarkt om dit vervolgens in je winkelkarretje of -mandje te stoppen, is het goed om eerst even te kijken of hetzelfde product niet toevallig ook in een kartonnen verpakking te koop is. Desnoods betaal je iets meer voor dit product, maar je helpt onze planeet er enorm mee!

De dieren een handje helpen

Ook kan het best goed zijn om de dieren op onze planeet eens een beetje een handje te helpen. Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om wat vogelvoer voor de vogels te strooien, maar ook zijn zaken als een egelhuisje een geweldige oplossing. Doordat egels tegenwoordig amper een plek hebben waar zijn terecht kunnen voor hun winterslaap, eindigen zij steeds vaker aan de kant van de weg terwijl ze zojuist het slachtoffer zijn geweest van een hard rijdende auto. Kom een beetje op voor onze planeet, maar ook zeker voor de prachtige dieren die hierop leven!