balkon make over geven

De avonden worden weer langer en warmer, dat betekent dat we onze avonden weer op het balkon kunnen doorbrengen. Lekker gezellig ’s avonds een filmpje kijken onder de sterrenhemel. Zie jij het al voor je? Het gaat wel iet lastiger als jouw balkon nog niet leuk is ingericht. Ook in deze kleinere buitenruimte is er een knusse zithoek te creëren. Om dit te doen geven wij je in deze blog een aantal tips. Lees snel verder om erachter te komen hoe jij jouw balkon omtovert tot een heerlijke plek!

Sfeerlampjes

Een beetje licht in de duisternis is wel fijn. Door lichtbronnen toe te voegen aan je balkon die voor een gezellige sfeer zorgen, maak je helemaal een romantisch plekje. Je kan hem vullen met theelichtjes en kaarsen, maar dat is leuk voor een avondje. Om deze daar standaard te hebben staan, is misschien niet heel brandveilig. Daarom kan je op een balkon beter kiezen voor windlichten en lantaarns. Deze zijn het makkelijkste in verband met de wind. Ook een leuk idee is om lampen strengen om je balustrade heen te wikkelen.

Groen moet je doen

Net als in een huiskamer zijn planten op het balkon onmisbaar. Plaats een groepje planten op je balkon en maak een mini jungle. Op deze manier heb je helemaal niet zo’n grote tuin nodig om toch tussen het groen te zitten. Heb je nog geen planten die je op je balkon kan plaatsen? Planten kopen bij Fleurdirect verzekert je van planten die lekker lang op je balkon zullen staan!

Knus meubilair

Niet te vergeten; de zithoek! Om avonden lekker op je balkon door te brengen heb je ook meubilair nodig waar je goed op kan zitten. Tuinmeubilair is de beste optie hiervoor. De items staan wel buiten, dus ze zullen ook te maken krijgen met verschillende weersomstandigheden. Daarom kan je het beste kiezen voor meubels die hiervoor geschikt zijn. Leg dikke zitkussens op je zitmeubelen en plaats extra kleine kussens hierbij zodat je weg kan kruipen in al dit zachts. Zo is je balkon helemaal ready!