5 tips voor een badkamer met luxe uitstraling

Wil je een spa in huis? Dat kan! De badkamer is een ruimte in huis waar je kunt ontspannen en even kunt ontsnappen aan het drukke leven. Iedereen verdient dit. Natuurlijk heeft niet iedereen de ruimte voor een whirlpool bad en sauna, maar er zijn genoeg andere manieren om je badkamer dit luxe gevoel te geven. Hoe doe je dat? Wij hebben vijf tips voor je op een rijtje gezet.

Regendouche

De douche gebruik je waarschijnlijk dagelijks. Alle reden dan ook om hier aandacht aan te besteden. Om je douche-ervaring zo luxe mogelijk te maken kan een regendouche niet ontbreken in je badkamer. Doordat de waterstraal uit een regendouche breder is dan bij een standaarddouche, wordt het water over je hele lichaam verdeeld. Zo kan je lekker ontspannen na een stressvolle dag. Naast dat het extra comfort brengt, heeft een regendouche ook een mooie uitstraling.

Vrijstaand bad

Om je badkamer een echt luxe uitstraling te geven is een vrijstaand bad dé oplossing. Dit wordt gegarandeerd de blikvanger van je badkamer! Naast dat het er stijlvol uitziet, heeft het ook praktische voordelen. Doordat je om je bad heen kan lopen kan je makkelijker bij alle zijden komen. Hierdoor kan je moeiteloos je bad schoon maken.

Geen ruimte in je badkamer voor een vrijstaand bad? Geen probleem! Gelukkig bestaan halfvrijstaande baden. Een halfvrijstaand bad heeft de uitstraling van een vrijstaand bad, maar staat met één of twee zijden tegen de wand geplaatst. Zo neemt het bad niet te veel ruimte in.

Een halfvrijstaand bad heeft ook meer voordelen dan alleen het comfort en uiterlijk. Het is namelijk makkelijker om het bad aan te sluiten aan de waterleidingen dan bij een standaard bad. Daarnaast hoeft het bad niet te worden afgewerkt, waardoor je een hoop geld kunt besparen.

Kies de juiste tegels

Tegels zijn belangrijk om de uitstraling van je badkamer compleet te maken. Zo zorgen grote tegels van marmer en natuursteen voor een zachte en warme sfeer. Op deze manier kan je dat luxe gevoel van een spa geven aan je badkamer. Doordat er zo veel verschillende badkamertegels zijn kun je zoeken totdat je de combinatie hebt gevonden die past bij jou en je badkamer.

Neem een designradiator

Wie houdt er niet van een warme handdoek na het douchen? Een designradiator verwarmt en droogt niet alleen je handdoek, maar ook je hele badkamer. Wat is dan het verschil met een handdoekradiator? Bij een designradiator is er extra aandacht gegeven aan de stijl van de radiator. Om deze reden is een designradiator onmisbaar als je je badkamer een luxe uitstraling wilt geven.

Designradiatoren zijn in verschillende maten, modellen en kleuren verkrijgbaar. BadkamerXXL biedt een uitgebreid assortiment aan van hoge kwaliteit. Zo kan je een designradiator kiezen die perfect past bij je behoeften. Je kunt hier ook terecht voor alle andere benodigdheden om je badkamer om te toveren.

Verlichting

Badkamers hebben vaak weinig of geen ramen. Voor privacy redenen is dit natuurlijk ook wel erg fijn! Het zorgt er helaas wel voor dat je badkamer van zichzelf donker is. Badkamerverlichting is daarom erg belangrijk. Daarnaast is het ook nog eens onmisbaar bij het creëren van een luxe sfeer.

Door het gebruik van warme badkamerverlichting maak je de uitstraling compleet. Door bijvoorbeeld te kiezen voor spotjes die je kunt dimmen, kun je een luxe sfeer creëren terwijl je met rozenblaadjes ligt te ontspannen in je bad. Denk dus goed na over wat voor verlichting je neemt in je badkamer.