6 tips om ervoor te zorgen dat je het hele jaar door een vakantiegevoel in je tuin ervaart

De zomer loopt weer op z’n eind, de vakanties zijn voor de meeste mensen voorbij en alles raakt weer in het normale ritme. En toch willen we dat heerlijke vakantiegevoel nog lang niet loslaten. Hoe je ervoor zorgt dat je thuis ook het hele jaar door vakantievibes ervaart in je eigen tuin? Simpel! Wij geven tips:

  1. Tropische planten

Oke, de zon is natuurlijk de grootste factor wat betreft het vakantiegevoel, maar daar hebben we helaas geen invloed op. Maar op nummer twee staat toch wel de mooie, tropische en mediterrane flora en fauna. En juist die flora kun je heel gemakkelijk naar je eigen tuin halen. Denk aan een mooie grote palm voor het tropische sfeertje, of een olijfboom of citrusboom voor het mediterrane sfeertje.

  1. Overkapping met lamellen

Een parasol haal je alleen tevoorschijn wanneer het echt nodig is, oftewel: een paar keer per jaar. Maar een terrasoverkapping staat permanent te shinen in de tuin. Of de zon nu meedoet met shinen of niet. Buiten het feit dat het prachtig staat in je tuin, ervaar je hierdoor dus ook het hele jaar een heerlijk vakantiegevoel. Zeker als je kiest voor een lamellendak overkapping. En wil je er tijdens een regenbui droog onder kunnen zitten? Dan schuif je de lamellen gewoon dicht!

  1. Hangmat

Chillend in een hangmat ervaar je pas écht het ultieme vakantiegevoel. Een heerlijke manier van ontspanning én het ziet er ook nog eens stijlvol uit. Mits je een mooi exemplaar uitkiest natuurlijk. In de winter kun je ‘m overigens wel maar beter opbergen, tenzij je ‘m droog onder de overkapping op kan hangen natuurlijk.

  1. Lampionnetjes en lichtsnoeren

Vaak zijn het de kleinste details die het ‘m juist doen. Onze favoriete toevoeging aan een tuin is dan ook een lichtsnoer of gezellige lampionnetjes in de bomen of langs de schutting, waardoor je een heerlijk zomers festivalgevoel ervaart in je eigen tuin.

  1. Buitenhaard of vuurschaal

Denk je aan zomer, dan denken wij automatisch ook aan kampvuuravondjes. Een mooie vuurschaal of een stoere buitenhaard kan dan ook niet ontbreken in je tuin. En ook hier geldt: zolang je onder de overkapping zit kun je hier eigenlijk bijna het hele jaar door van genieten, mits het droog is natuurlijk!

  1. Buitenkeuken

Tot slot is ook een buitenkeuken natuurlijk de ultieme toevoeging aan jouw zomertuin. Hoe je dit invult is geheel aan jou. Je kunt zelf aan de knutsel gaan met een buitenkeuken, of je kunt een mooie bar naast je barbecue maken voor onder je overkapping. Ook dan kun je het hele jaar door grillen in de buitenlucht.