tips meer genieten van tuin

Ben je een beetje uitgekeken op je tuin, of hou je er juist van, maar zou je er meer van willen genieten? Gooi het roer dan om en ga aan de slag met het aanleggen van een vijver, of pak het groots aan door een terrasoverkapping te bouwen. Laat je inspireren met de volgende vijf tips.

1. Bouw een terrasoverkapping

Als je een mooie tuin hebt, maar er weinig van geniet doordat je veel binnen zit, dan zou je een terrasoverkapping kunnen overwegen. Onder je terrasoverkapping zit je veel dichterbij de tuin en kun je genieten van een mooi uitzicht. Op deze manier kun je meer genieten van je tuin, want als het regent zit je tenminste nog gewoon droog. Wil je ook in de winter genieten van je tuin? Breid je overkapping dan uit met glazen schuifwanden, zodat je de warmte beter binnen kunt houden.

2. Ga voor een make-over

Heb je op zich een prima tuin, maar ben je het zicht een beetje beu? Of word je er sowieso niet echt vrolijk van als je een blik in je tuin werpt? Gooi dan het roer eens helemaal om en ga voor een complete make-over! Kies eerst een stijl: bijvoorbeeld landschappelijk, stads, boerderij, of monumentaal. Er zijn nog veel meer stijlen om uit te kiezen, zoek bij Google gewoon op ‘soorten tuinen’ en je kunt vooruit. Een belangrijke beeldbepalende factor is jouw keuze van de flora. Denk er wel aan hoeveel tijd je wilt spenderen aan je tuin, want anders kun je uiteindelijk nog niet genieten. Afzien is nu juist het laatste wat je wilt.

3. Maak een gezellig zitje

Soms kun je al veel resultaat bereiken met relatief weinig moeite. Met een paar comfortabele stoelen en een mooie tafel creëer je al snel een gemoedelijk zitje. Doordat je tuin hiermee is verfraaid, is de kans groot dat je sneller de neiging hebt om van je tuin te genieten.

4. Verwijder overbodige stoorzenders

Onkruid, bladeren en te veel van een plantensoort kunnen een rommelige indruk geven waardoor je zin om te genieten in de tuin meteen verdwijnt. Hierbij is het een kwestie van doen: kies een moment en ga aan de slag met het wieden van onkruid en het opruimen van overbodige rommel. Het kan even doorbijten zijn, maar hier pluk je daarna wel de vruchten van. En het is tevens een gezonde work-out.

5. Creëer sfeer met verlichting

Zeker op warme zomeravonden is het fijn om ‘s avonds in de tuin te zitten. Je tuin kun je meer uitnodigend maken door gezelligheid te creëren met verlichting. Een leuk kleurrijk koord met verschillende lampjes kan het al een stuk aangenamer maken. Neem ook eens contact op met Wehkamp om te kijken welke leuke accessoires zij hebben om je tuin op te vrolijken!